Cursuri gratuite de calificare pentru sute de femei din vestul țării. Cum...

Cursuri gratuite de calificare pentru sute de femei din vestul țării. Cum sunt ajutate zece persoane să-și deschidă propria afacere

0
DISTRIBUIȚI

profem

Aproape 500 de femei din județele Timiș și Arad vor participa, în acest an, la cursuri de calificare/recalificare gratuit, iar o parte dintre acestea vor afla mai multe informații despre cum pot să-și deschidă o afacere. Totul în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, destinat persoanelor de gen feminin, ce-și propune promovarea egalității de șanse.

În total, în cadrul proiectului vor fi organizate 13 cursuri de calificare pentru îngrijitor persoane la domiciliu, babysitter, cameristă și lucrător comercial. „Estimăm că, la sfârșitul proiectului, aproximativ 70% din persoanele care vor fi calificate vor proveni din mediul rural.


De asemenea, în cadrul proiectului ProFEM, 155 de femei vor beneficia de cursuri de consiliere. Apoi, 50 dintre acestea vor urma un curs de antreprenoriat, de dezvoltare a competențelor antreprenoriale și, la final, zece din cele 50 de femei vor urma să-ți deschidă propria lor afacere. Aceste femei vor fi sprijinite cu know-how, ne gândim să organizăm niște vizite de studiu la partenerii din Italia pentru a vedea modele de bune practici pe care femeile participante să le implementeze la noi în țară”, ne-a spus Alexandru Avram, coordonatorul Centrului Regional de Formare pentru Administrația Publică din Timișoara, partener în cadrul proiectului ProFEM.

Serviciile de calificare pentru cele 470 de femei implicate în proiect vor fi oferite de Asociația pentru Promovarea Femeii din România (APFR), cu sediul în Timișoara. „Meseriile pentru care se organizează cursurile de calificare/recalificare sunt mai căutate în momentul de față pe piața muncii. Programele de calificare sunt gratuite, fiecare presupune 360 de ore de formare, dintre care 120 de teorie și 240 de practică în instituții specializate”, a precizat Vasile Moldovan, director executiv APFR Timișoara.

Cursurile durează cel mult trei luni, iar la final, fiecare persoană care va reuși să absolve cu brio cursurile va primi o subvenție de 300 de lei. Proiectul ProFEM se va încheia în toamna acestui an. Mai multe informații despre proiect se găsesc AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.