Declaraţie ABERANTĂ a primarului Robu legată de prezenţa copacilor în Piaţa Libertăţii....

Declaraţie ABERANTĂ a primarului Robu legată de prezenţa copacilor în Piaţa Libertăţii. Cu ce vrea să populeze centrul oraşului

2
DISTRIBUIȚI

piata-libertatii-de-sus

Fără prea mulţi copaci, dar cu statui şi multe concerte. Aşa va arăta centrul istoric al Timişoarei odată finalizat. Edilul şef Nicolae Robu a declarat astăzi că „proiectul de reabilitare și refuncționalizare a centrului istoric a prevăzut printre altele și amplasarea unui anumit număr de statui pe străzi. Ar fi vorba de șapte obiecte de artă urbană. Pe strada Mercy una, pe Vasile Alecsandri două, pe Carusso două și una în Piața Libertății.
Au fost discuții privind opțiunile de populare a acestor străzi privind obiectele de artă urbană. Ne dorim ca ceea ce va fi pe aceste străzi să suscite un cât mai mare interes și avem numeroase exemple în lume unde prezența unei statui strânge mii de oameni care vin să își facă poze cu statuile respective. Ne-am gândit că ar fi bine să facem și o consultare a cetățenilor. Așteptăm opiniile prin email și pe site”.

Mai mult discuţiile deja au debutat pe acest subiect, astfel că primarul a precizat că „la extreme s-ar afla fie orientarea înspre personaje istorice, fie înspre personaje moderne sau obiecte care să fie inspirate din contemporaneitate. Spre exemplu, o idee care a fost lansată ar fi ca în Piața Libertății să fie statuia unei femei elegantă în haine de epocă pentru a evoca povestea primei iubite a lui Beethoven care a locuit în Cazinoul Militar din Piața Libertății.


La polul celălat ar putea fi o statuie care să fie inspirată din modul nostru de a ne manifesta astăzi folosind acest înalte tehnologii de comunicare”.

Proiect-Piata-Libertatii-Timisoara

Legat de copaci, primarul îşi menţine viziunea pentru Piaţa Libertăţii, chiar dacă aceasta este în contradicţie cu ce prevedea proiectul iniţial şi cu normele de mediu actuale, şi spune că „nu este stabilit nimic, dar vom organiza o discuție serioasă și pe acestă temă. Văd multe opinii exprimate în totală necunoaștere a pieţei. Piața Libertății a fost gândită ca piață de evenimente, a fost numită piață de paradă și a servit unor evenimente cultural-artistice o bună vreme. Nu este o piață de stat pe bancă la umbra unui copac. Timișoara oferă destule piețe în care se poate sta la umbră și admira aranjamentele florale pe care le avem. (…) Acolo vor fi în fiecare zi reprezentanții muzicale, ba ale studenților de la Muzică printr-un cvartet, ba prin chitariști, va fi Fanfara Militară, va fi Orchestra Filarmonicii sau grupuri muzicale formate din instrumentiști. (…) Să plantezi 100 de copaci în Piața Libertății mie mi se pare o aberație. Nu mai e piață dacă plantezi atâția copaci, ne uităm în piețele celebre. Vă aduc imagini din 20 de piețe. Așa a fost gândită și Piața Libertății”.

2 COMENTARII

  1. Din putul gandirii peisagistului nr.1 din TM=rrobisor pletisor cu gelisor estompaiitor: ,,reprezentanții muzicale” cu mimozele din noul pnl (vechiul pdl revopsit in galben) pe 2 voci: vechiul pnl&vechiul pdl, ,,ale studenților de la muzică printr-un cvartet” (greblutza, lilika, olimpika, getutza), chitariști (aici doar rrobisor singurel, cu melodia sa selectata la eurovision 2666), fanfara militară (pozitia de drepti la cantatul trei culori cu danpopa=pcr), Orchestra Filarmonicii (cu popowc si parasutelle lui nevastasa din clubul de fitness-sexcs) sau grupuri muzicale formate din instrumentiști-spagarri a lui ostaphy (pe melodia: ardei pe corupti, deci si pe base&nutzy)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.