Declaraţie FABULOASĂ a mitropolitului Banatului, la aniversarea CCIAT: „Nu am să vă...

Declaraţie FABULOASĂ a mitropolitului Banatului, la aniversarea CCIAT: „Nu am să vă denunț la DNA”. Pe cine a asigurat de discreţia sa FOTO

1
DISTRIBUIȚI

DSC_2486

Pentru Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, acest an reprezintă o triplă aniversare: 165 de ani de la înfiinţare, 25 de ani de la reluarea activităţii camerei, interzisă în timpul regimului comunist, şi zece ani de la inaugurarea centrului regional de afaceri (CRAFT). Cu aceată ocazie, la CRAFT a avut loc un eveniment de amploare la care au fost prezenți toţi cei care au contribuit la reînfiinţarea camerei, începând cu Petre Roman şi Decebal Anastasescu, reprezentanţii firmelor membre, Înaltpreasfințitul Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, comandantul Brigăzii 18 Infanterie Banat, dar şi oficialităţi ale oraşului şi judeţului precum Nicolae Robu, Titu Bojin și Eugen Dogariu.

În cadrul ceremoniei aniversare a fost făcută o trecere în revistă a momentelor semnificative din istoria CCIAT prin diferite prezentări video, dar și prin momente teatrale prezentate de actorul Benone Viziteu de la Teatrul Național Timișoara.

„Mă bucur să sărbătoresc cu dumneavoastră, cei care ați contribuit la prestigiul de astăzi al Camerei de Comerț, cu cei care ați format primul grup de inițiativă, cu dumneavoastră firmele, fără de care nu exista Camera de Comerț nici în 1990 și nici astăzi și cu dumneavoastră, cei care ați condus Camera de Comerț”, a spus, în cadrul deschiderii evenimentului, Florica Chiriță, directorul CCIAT.

În cele din urmă, au luat cuvântul Petre Roman, Titu Bojin, Nicolae Robu, Eugen Dogariu, dar și europarlamentarul Maria Grapini. „Sunt foarte bucuros să mă aflu astăzi la Timișoara. Mă bucur că am putut contribui, acum 25 de ani, la reînființarea Camerei de Comerț din Timișoara. Aveam nevoie de foarte multă autonomie a oamenilor, a instituțiilor fără de care nimic nu se putea constitui în sensul necesar, în sensul în care să vorbim de o economie modernă. Nu întâmplător, prima Cameră de Comerț, Industrie și Agricultură s-a refondat la Timișoara. E clar că aici, spiritul Revoluției de la 1989 a făcut ca descătușarea energiilor comunităților să se manifeste atât de repede. Atunci când am solicitat reînfiinţarea camerelor am întâlnit o opoziție din partea guvernului. Ministrul de finanţe de la acea vreme, mi-a spus: domnule prim-ministru, eu zic să le punem cel puţin un impozit pe camerele astea, cel puţin un trei sau cinci la sută. Şi am spus nu! Este a comercianţilor și ei trebuie să îşi desfăşoare nestingherit activitatea”, a declarat Petre Roman.

Prezent la eveniment, Nicolae Robu a punctat faptul că, pentru orașul Timișoara, CCIAT are o mare importanță și că trebuie să existe asemenea instituții pentru buna funcționare a orașului, după care i-a felicitat pe inițiatori.

„Nu am să vă denunț la DNA”

La finalul evenimentului au  fost decernate diplome şi alte însemnele aniversare, precum şi câte o sticlă de vin ca simbol al renaşterii, cu o etichetă sugestivă, „Parfumul istoriei”, dar nu înainte ca Î.P.S.S. Mitropolitul Banatului să puncteze anumite lucruri printre care și faptul că, dacă i se vor confesa, nu îi va denunța la DNA pe cei din mediul de afaceri.

„Fără o predictibilitate minimă internă, mediul de afaceri nu se poate mișca. Predictibilitatea externă este o altă componentă pe care dumneavoastră trebuie să o prindeți în ecuația dezvoltării afacerilor dumneavoastră. Mai există un fenomen care macină mediul afacerilor românești, este acel cuvânt care începe cu „ș” și se termină cu „ă”. Eu nu pot să spun acum că deja, de câteva săptămâni, trăim în mediul denunțurilor la DNA.


Poarta mea este deschisă și pentru cei ce vă mișcați în mediul de afaceri și dacă îmi spuneți mie necazurile voastre, nu am să vă denunț la DNA, dar o să îi denunț pe cei care încearcă să vă pună piedică în cale. Am să îl pun pe clopotar să tragă clopotele la biserică, să audă lumea dacă cineva vă împiedică să vă desfășurați activitatea de producător”, a declarat Î.P.S.S Mitropolitul Banatului.

Marele absent al evenimentului a fost Georgică Cornu, preşedintele CCIAT, anchetat pentru evaziune fiscală, care a invocat motive de sănătate.

 

1 COMENTARIU

  1. dom’ parinte sa isi vada de cele sfinte…!
    sa nu graim noi catre Domnul ca are in jurul sau un colaborator, lacom si tulburator de suflete, pe care il protejaza desi justitia il ancheteaza…!
    scris este:” cat de greu vor intra in Imparatia Lui Dumnezeu cei bogati.”si lacomi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.