Desfășurare impresionantă de forțe pentru salvarea unui câine blocat timp de două...

Desfășurare impresionantă de forțe pentru salvarea unui câine blocat timp de două zile într-o mină de aur. Cum s-a încheiat operațiunea GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1804386557">

salvare caine 4

Un câine care a căzut duminică într-un puţ de aerisire, adânc de 50 de metri, al unei mine de aur dezafectate din zona Ruda Brad, judeţul Hunedoara, a fost scos la suprafaţă de către salvamontiştii hunedoreni, după mai bine de două zile, timp în care localnicii i-au aruncat mâncare de la baza puţului.

Incidentul a fost semnalat la numărul unic de urgenţă 112 de către localnicii din zonă, care nu au reuşit să aducă la suprafaţă un câine care căzuse într-un puţ de aerisire al unei mine de aur dezafectate din zona Ruda Brad, la o adâncime de 50 de metri, într-un spaţiu foarte îngust, delimitat de pereţi alunecoşi.

Echipa formată din salvamontişti şi un salvaspeolog s-a folosit de un troliu special cu care se poate interveni în spaţii înguste, cum sunt avenurile din peşteri sau alte locuri cu loc limitat de manevră, în cele din urmă câinele fiind scos la suprafaţă murdar și speriat, însă teafăr.

„Pentru noi a fost şi un bun exerciţiu în care am testat acest nou echipament de coborâre şi de recuperare a victimelor din spaţii cu un grad limitat de mişcări. Este vorba de avene din peşteri, puţuri, pereţi înalţi sau locuri înguste, cu grad mare de dificultate în cazul unor acţiuni de salvare”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.