DEZASTRU la Simularea Evaluării Naționale, în județul Timiș. Câți elevi au obținut...

DEZASTRU la Simularea Evaluării Naționale, în județul Timiș. Câți elevi au obținut note peste 5 și care este materia la care sunt cel mai slab pregătiți

3
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationala

Elevii de clasa a VIII-a din județul Timiș, care vor susține în această vară cel mai important examen din viața lor, Evaluarea Națională, nu prea au pus burta pe carte.


Dovadă sunt rezultatele dezastruoase obținute la simularea Evaluării Naționale.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, din cei 5.060 de elevi care s-au prezentat la probele scrise ale simulării, doar 2.325 au și obținut medii peste 5, adică un procent de 45,95 %. La fel ca în anii precedenți, Matematica a fost materia care le-a dat cele mai multe bătăi de cap elevilor de clasa a VIII-a care s-au prezentat la simularea Evaluării Naționale. La proba scrisă la Matematică, doar 33,6 % dintre candidați au obținut o notă peste 5.

În ceea ce privește proba scrisă la Limba și Literatura Română, 65 % dintre elevi au obținut la simulare o notă peste 5. De asemenea, trei elevi din județul Timiș au reușit performanța să ia nota maximă la proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Anul trecut, 45,5 % dintre elevii care s-au prezentat la simularea Evaluării Naționale au obținut note peste 5. Și în acest an nu putem vorbi de promovabilitate la Evaluarea Națională, asta pentru că, în continuare, elevii pot intra la liceu chiar și cu medii sub 5.

3 COMENTARII

  1. Totusi, nimeni nu-si pune problema de ce atat de multi copii nu reusesc sa ia note bune la examene? Nimeni nu vede ca e mult prea multa materie de invatat intr-un timp mult prea scurt? In momentul in care un copil incepe scoala, nu mai are copilarie! Copiii nu mai au timp de joaca pentru ca trebuie sa invete mult prea multe lucruri care nu sunt adecvate varstei lor! Meteriile sunt prea grele si au prea multe lucruri de invatat intr-un timp mult prea scurt. Poate totusi ar trebui cineva sa se gandeasca sa faca programa scolara putin mai usoara ca sa poata copii sa retina ceva din ceea ce se preda la scoala. Cand s-a inceput cu clasa 0, principalul motiv invocat a fost ca peste tot in lume copiii incep scoala la 5 ani, dar preste tot in lume copiii nu invata lucrurile pe care le invata copiii de la noi in clasele primare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.