Dezvăluire SURPRIZĂ făcută de Sorina Jecza la PRESSALERT LIVE. Cine este colecţionarul...

Dezvăluire SURPRIZĂ făcută de Sorina Jecza la PRESSALERT LIVE. Cine este colecţionarul timişorean care CONSILIAZĂ cel mai mare muzeu de artă modernă din lume VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

sorina jecza4

Unul dintre cei mai mari colecționari de artă contemporană din România este din Timișoara. Este vorba despre Ovidiu Șandor, care este recunoscut de unul dintre cele mai mari muzee din lume, muzeul Tate Modern din Londra, ca fiind consilier de artă contemporană. În cadrul emisiunii din această seară, Sorina Jecza, președinta fundației Triade, a făcut această dezvăluire, în exclusivitate pentru PRESSALERT.ro.

„Un timișorean este căutat de un mare muzeu din lume ca și consilier.


Sunt și în Timișoara colecționari adevărați, însă în România îi poți număra pe degete. Unul dintre colecționarii Timișoarei este în acest moment recunoscut de către un mare muzeu, cum este muzeul Tate Modern (n.r. Londra), cel mai mare muzeu de artă contemporană al lumii, și este pescuit ca și consilier de artă contemporană și provine din Timișoara. Este vorba de Ovidiu Șandor care s-a format ca și iubitor de artă contemporană cu inteligența, seriozitatea și calitățile unui om care construiește pas cu pas. A pornit de la o plăcere și o colecție pe care o avea în altă zonă, era colecționar de hărți, dar, pas după pas, s-a cultivat și colecționează după principiile valorii artistice, nu după valorile materiale. Este unul dintre cei mai mai colecționari de artă in țară”, a spus Sorina Jecza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.