Directorul New RPC, la PRESSALERT LIVE: „Decât să dai banii pe un...

Directorul New RPC, la PRESSALERT LIVE: „Decât să dai banii pe un apartament cu scara blocului murdară, mai bine iei o casă cu gazon la preț egal” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

adrian cionca (2)

Adrian Cionca, directorul New RPC SRL, a fost invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE difuzată în această seară din studioul HDV. Tânărul antreprenor a vorbit despre ce înseamnă o afacere imobiliară și ce metode aplică astfel încât să nu își piardă clienții. În plus, acesta a explicat de ce crede că e mai avantajos să îți cumperi o casă decât un apartament.

Adrian Cionca a spus că, în anul 2015, concurența în comuna Dumbrăvița, aflată lângă Timișoara, este una mare pentru că au apărut tot mai mulți investitori. „Nu știu ce s-a întâmplat anul acesta, dar au apărut tot mai mulți investitori care se bazează fie pe low cost, fie pe case premium. Viziunea pe care o am eu m-a ajutat, dar m-a și afectat. Dacă omul vine la mine cu 50.000 de euro, eu îi construiesc o casă de 50 de mii, iar dacă vine cu 150.000 de euro, îi construisc o casă de 150.000 de euro. Eu nu vreau să pierd niciun client”, a spus Cionca.

Cu această viziune a reușit, în opt ani de zile, să își dezvolte afacerea și să construiască zeci de case în Dumbrăvița. „Am un cartier frumos cu 28 de case vândute, pe care le-am realizat într-un an și jumătate, un ansamblu cu 23 de case vândute, pe care le-am realizat în aproximativ un an, iar acum finalizez un cartier frumos cu altceva decât am făcut până acum. Cred că va fi un cartier inedit, pentru că e situat într-o zonă bună, iar strada se numește strada Superbă. Vor fi case frumoase cu o suprafață utilă de 120 de metri pătrați și un teren de 250 de metri pătrați. Prețurile se vor încadra între 80.000 de euro și 125.000 de euro”, a explicat antrepenorul.

În ceea ce privește stabilirea prețului exact în funcție de casă, Cionca spune că depinde mai mult de client. „Eu nu sunt un super negociator, la mine fiecare beneficiar își face singur prețul.


Le cer să facă o propunere pertinentă, și dacă e așa, batem palma imediat. S-a întâmplat să mi se ofere mai mult decât aș fi cerut” și-a amintit constructorul.

Tânărul a explicat de ce în comuna Dumbrăvița au crescut prețurile terenurilor, care nu se compară cu cele de la București sau din alte orașe mari. „Vorbim despre Dumbrăvița, unde se desfășoară afaceri imobiliare. În zone în care am cumpărat teren cu 80 de euro pe metru pătrat, în apogeul crizei, prețul a ajuns la jumătate. În zonele bune, prețurile au scăzut cu 10 sau 15 euro pe metru pătrat. De anul acesta a înnebunit lumea. Cererea e foarte mare, iar astfel crește și oferta. Proprietarii de terenuri au început să simtă această schimbare și ridică prețurile”, a spus afaceristul.

De ce e mai avantajoasă o casă decât un apartament

Întrebat de moderatorul emisiunii de ce nu investește în apartamente, tânărul a spus că e mai bine să îți cumperi o casă cu propriul gazon, decât un apartament cu scara blocului murdară. „Am și case foarte mici, cu 80 de metri pătrați casa și vreo 150 curtea. La preț egal poți să cumperi un apartament cu trei camere construit înainte de 1989. Atunci, nu e mai normal să locuiești într-un imobil nou, cu un pic de curte, cu o terasă, cu un loc sigur în care să îți pui mașina, decât într-un bloc vechi unde țevile se înfundă, unde nu e căldură, unde izolația pereților e foarte proastă și unde casa scării e murdară?”, s-a întrebat Cionca.

Tânărul a mai spus că nu a avut probleme cu oficialitățile în ceea ce privește autorizarea construcțiilor, dar au existat probleme în legătură cu acordarea creditelor cerute de clienți săi de la banci. „În segment de autorizare nu am avut probleme legate de șpagă. Dacă ai un arhitect bun, care să își facă treaba temeinic, nu vor exista probleme. În schimb, mi s-a întâmplat să stau trei luni de zile până să primesc o sumă de la un client care și-a luat un credit bancar. Asta pentru că domnișoara de la ghișeu a tot găsit probleme. De exemplu a uitat să îi ceară anumite acte, iar aceste lucruri m-au încurcat”, a povestit directorul New RPC SRL.

Cionca are o viziune legată de creșterea prețurilor în funcție de tipul de teren. „Până în 2017, la Dumbrăvița, într-o zonă premium, prețurile vor ajunge la 150, 170 de euro pe metru pătrat, iar într-o zonă mai slabă până în 100 de euro”, este de părere tânărul antrepenor.

1 COMENTARIU

  1. Poate fi adevarat ceea ce spune domnul Cionca, insa il anunt ca decat sa iau o casa cu gazon la Dumbravita, pe temiri ce strada, mai bine cumperi un apartament intr-o zona foarte buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.