Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara își bate joc de...

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara își bate joc de copiii cu dizabilități. Cum le îngrădește micuților șansa de participa la mai multe ședințe de terapie VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

ioana vartosu (5)

Nepăsare în cadrul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Timișoara. Din cauza indiferenței angajaților din cadrul instituției, micuții cu dizabilități din oraș nu pot participa la mai multe ședințe pe zi, care îi pot ajuta să aibă șansa la o viață normală. Ioana Vârtosu, președintele Asociației Școala Mamei Junior, a dezvăluit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, modul în care această direcție își bate joc de micuții din oraș, mai ales atunci când vine vorba de transportul special școlar.

Astfel, Primăria Timișoara le asigură micuților cu dizabilități și aparținătorilor lor un singur drum tur-retur zilnic, fie că e la școală sau la o ședință de terapie. „Dar copiii au nevoie de trei, cinci tipuri de terapie pe zi, iar majoritatea acestora merg și la școală, astfel că nu are cine să le asigure transportul.


Avem copii care, în unele zile, preferă să vină la bazinul de înot să facă hidroterapie și renunță să meargă la școală”, a explicat Ioana Vârtosu.

Acesta nu este singura problemă legată de transportul special școlar, atrage atenția președintele Asociației Școala Mamei Junior. „O școală nu a putut să vină cu copiii la ședintele de hidroterapie, care sunt gratuite, pentru că nu a avut șofer. O altă școală a rămas fără banii de motorină la microbuz. Noi am propus un sistem de centralizare pentru că sunt foarte mulți copii care vin în același timp. De ce să trimitem o mașină cu nouă locuri pentru un singur copil cu aparținător, când poate să ia trei, patru copii cu aparținătorii din aceiași zonă către aceiași direcție și atunci să aibă fiecare nu doar un drum tur-retur, ci le poți asigura la toți cei trei, patru copii măcar două drumuri în ziua respectivă”, a mai precizat Ioana Vârtosu.

Medicul timișorean a făcut o propunere reprezentanților Direcției de Asistență Socială, dar a primit un răspuns șocant, și anume nu se poate realiza un sistem de centralizare pentru că „este mult de lucru”. „Oricărei firme de IT, dacă îi propunem să facă soft-ul de centralizare, ne ajută, și astfel copii ar putea beneficia de mai multe servicii de terapie, dar pe aceiași bani. Ciudat e că vara, când o parte din șoferii de pe microbuze sunt în concedii, toți copiii din cartier sunt adunați într-un microbuz, atunci se poate, dar în rest nu”, a conchis Ioana Vârtosu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.