DJ Kdy: „Îmi place să fiu cât mai sexy, însă cu bun...

DJ Kdy: „Îmi place să fiu cât mai sexy, însă cu bun simţ, și am un dezavantaj: sunt căsătorită“. Care sunt piesele ei favorite

0
DISTRIBUIȚI

kdy1Una din puţinele femei DJ care activează în partea de vest a ţării este DJ Kdy, care şi-a început cariera cu patru ani în urmă, graţie faptului că a crescut printre oameni care aveau această pasiune.

Pe numele ei adevărat Mărăgărit Ana Maria Claudia, DJ-iţa susţine că are de fiecare dată emoţii când se află în faţa publicului şi asta fiindcă vrea ca toate evenimentele să iasă ca la carte. „M-am apucat de DJ-ială, la îndrumarea soţului meu, MC Stef. Am crescut în preajma multor DJ, cu Geo Da Silva, Eddie şi mulţi alţii. Aşa m-am hotărât să încep şi eu. Am făcut şcoala de DJ. Îmi place adrenalina aia pe care o ai în club, când vezi cum se distrează lumea. Am emoţii de fiecare dată când pun muzică. Dar, sunt emoţii pozitive, pentru că vreau să iasă totul bine“, spune DJ Kdy.

Născută în Timişoara, DJ Kdy şi-a petrecut o mare parte din viaţă în Deta, şi-a descoperit pasiunea pentru muzică acum patru ani, iar motto-ul ei este „No Music, No Life“.

În ceea ce priveşte genurile abordate de ea printre ele se regăsesc electro-house, dance şi retro. „Pun foarte multe mash up-uri şi electro-house, dar îmi adaptez stilul după locul unde sunt invitată să mixez. Am pus muzică în Deta, Sânnicolau Mare, Reşiţa şi în împrejurimi. În Timişoara am mixat în Happy şi în Cubbic Club. Îmi place mai mult în Timişoara, lumea e mai deschisă la chestii noi“, ne-a declarat DJ-ul, care ne-a dezvăluit şi care sunt cele trei piese „all time favourites“ pentru sufletul ei: Bon Jovi – Its my life, Michael Jackson – Billie Jean şi Martin Garrix – Animals.

kdy2

„Cred că o femeie trebuie să facă mai puţin decât un bărbat, ca să fie DJ.


Dacă arăţi şi bine, ai şi un alt atu“

Şi fiindcă în meseria asta există destul de puţine reprezentante ale sexului frumos, am fost curioşi să aflăm cum e să te învârţi într-un domeniu în care bărbaţii sunt majoritari. „Cred că o femeie trebuie să facă mai puţin decât un bărbat, ca să fie DJ. Dacă arăţi şi bine, ai şi un alt atu. Din punctul ăsta de vedere am un avantaj, dar eu vreau să urc treaptă cu treaptă. Prefer să urc încet, dar sigur, prin muncă, nu prin altele. Multe fete se evidenţiează prin alte metode. Recunosc, şi mie îmi place să fiu cât mai sexy, dar cu bun simţ. Înotdeauna mixez live, nu merg cu seturi de acasă. Mai bine să «călăresc» un pic piesele, dar să se simtă că e live“, spune bănățeanca al cărei pseudonim s-a „dezvoltat” din numele ei.

În ceea ce priveşte cei mai buni DJ din oraşul nostru, Claudia îi nominalizează pe DJ Edd, DJ Dee, Laurenţiu sau Geo Da Silva. De altfel, în seturile ei DJ Kdy inserează destul de des piesele timişoreanului semnat la casa de discuri spaniolă Blanco Y Negro şi pregăteşte pentru viitor şi o piesă alături de el.

Chiar dacă nu activează decât de patru ani, DJ-ul consideră că în branşa aceasta există o invidie destul de accentuată. Şi o doză de misoginism, fiindcă a avut parte de refuzuri datorită faptului că este căsătorită. „Îmi place stilul lui Geo Da Silva. Nu agreez în mod deosebit deep house sau tech-house. Peste cinci ani mă văd afară, fiindcă în străinătate e apreciată muzica asta. În meseria asta sunt multe coate date, categoric există invidie între DJ. Am un dezavantaj fiindcă sunt căsătorită. Am fost abordată de unele cluburi din Timişoara, iar când au auzit că sunt căsătorită, brusc nu mă mai încadram în profil. Până atunci, totul era OK. Eu cunosc multe genuri de oameni, iar ca DJ trebuie să fii şi psihologul publicului. Dacă nu «citeşti» lumea din sală, eşti egal cu zero. Mi s-a spus că pentru a mixa în Timişoara trebuie să mă afirm şi cu alte lucruri. Eu nu vreau să fiu cireaşa de pe tort. Vreau să fiu apreciată pentru seturile mele“, spune DJ Kdy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.