Dosarele X într-un parc central al Timişoarei. O ţeavă spartă a INUNDAT...

Dosarele X într-un parc central al Timişoarei. O ţeavă spartă a INUNDAT spaţiul, iar instituţiile îşi pasează una celeilalte responsabilitatea FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-573810856">

mlastina parc (11)

De aproape două luni, Timișoara are o nouă „atracție turistică”. Este vorba despre o „mlaștină” care se găsește în Parcul Poporului din oraș. Zona este fabuloasă dacă o privești de la depărtare pentru că vegetația e mult mai bogată decât în alte zone verzi ale parcului. Acest lucru este posibil datorită unui „izvor” care pleacă de la… o conductă de apă spartă. Nimeni nu știe, însă, cine trebuie să rezolve această problemă.

În Parcul Poporului au fost plantați mai mulți puieți încă din primele luni ale anului. Potrivit unui timișorean, țeava a fost spartă tot atunci, iar în jurul ei s-a format o groapă din care curge apă neîncetat. Claudiu își plimba câinele în zonă și a observat zona „inundată”. „Am văzut că se lucrează aici, se plantează copaci, se reabilitează parcul. Când am descoperit groapa cu apă era încă zăpadă. Am sunat la primărie, dar nu a venit nimeni să remedieze situația și nu mi se pare normal ca problema să fie tratată cu atâta indiferență”, ne-a spus Claudiu.

Zona este acoperită de multă iarbă verde, păpădii și floricele, pentru că s-a format un mediu propice în care natura să își facă de cap. În groapa cu apă stau înfipte două crenguțe de copac, iar în spatele ei se află un morman de pământ. Apa și-a făcut un traseu și curge șerpuit prin zona verde, iar în final se oprește lângă o alee despărțită de un gard viu. Cine se apropie de „mlaștină” riscă să își blocheze picioarele în pământul aproape „murat”.

Potrivit Aquatim, responsabili pentru situație sunt cei care administrează spațiile verzi. „Am avut mai multe sesizări vizavi de această problemă, dar nu suntem noi responsabili de problemă, ci lucrătorii de la spații verzi”, ne-au spus reprezentanții Aquatim. Același lucru l-am aflat și de la reprezentanții Colterm. „Noi nu avem vreo conductă care să treacă prin parc. Poate e de la cei care se ocupă de spațiile verzi”, ne-au spus aceștia.

De zona respectivă nu se ocupă nici cei de la societatea Horticultura. „Noi nu am efectuat lucrări la spațiile verzi din Parcul Poporului. Noi lucrăm doar pe zona din centrul orașului. Nu avem contract acolo”, ne-a declarat Andrei Drăgilă, directorul societății Horticultura. Am cerut explicații și de la reprezentanții Primăriei Timișoara, însă nu am primit, până la această oră, niciun răspuns. „Mă interesez (n.r. de problemă) și te sun”, ne-a spus Alina Pintilie, purtătorul de cuvânt al primăriei. Până când se va descoperi „vinovatul”, mlaștina rămâne tot în Parcul Poporului.

UPDATE Alina Pintilie a revenit cu un punct de vedere, însă la fel de neconclusiv. Aceasta nu a spus nici cui aparţine ţeava cu probleme, nici cine a deteriorat-o, dar a dat asigurări că situaţia va fi remediată. „În urma unor lucrări de întreținere efectuate în Parcul Poporului, a fost avariată conducta de apă aferentă fântânii. Situația se va remedia în cursul zilei de astăzi”, a declarat Pintilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.