EROINELE Povestea emoționantă a timișorencei părăsite de soț de ziua ei, în...

EROINELE Povestea emoționantă a timișorencei părăsite de soț de ziua ei, în timp ce era însărcinată. Prin ce momente sfâşietoare a trecut până a reînvăţat să zâmbească

1
DISTRIBUIȚI

alina elena miron (5)

I-a adus micul dejun la pat ani de zile și a făcut sacrificii pentru ea, dar a părăsit-o atunci când trebuia să îi ofere multă iubire și căldură. Nu este un scenariu rupt din filme, ci povestea de viață a unei tinere din Timișoara care a fost dată afară din casă de propriul ei soț în timp ce purta în pântec rodul iubirii lor, dar care astăzi își trăiește din plin viața frumoasă pe care și-a construit-o.

Alina Miron este o mămică singură și se mândrește cu asta. Lucrează la o companie de asigurări, este membră în asociața Look Inside și adoră motocicletele. Are o fetiță de doi ani și 10 luni, la fel de zâmbitoare ca cea care a adus-o pe lume. Diferența e că în spatele zâmbetului Alinei se ascunde o mare tristețe atunci când vine vorba de amintiri.

Acum opt ani a cunoscut un bărbat de care s-a îndrăgostit și pe care l-a considerat cel mai potrivit să o ducă la altar. Totul a fost ca în basme până într-o călduroasă lună iulie când au apărut problemele. „Ne-am dorit un copil, iar după multe încercări am rămas însărcinată. Când i-am dat vestea, nu i-a venit să creadă, iar ulterior am plecat la mama lui să îi spunem că așteptăm un copil. În ziua aceea, totul s-a terminat”, ne-a povestit Alina.

Cu fiecare zi care trecea, cel care o făcea odată cea mai fericită a început să se schimbe, iar după trei luni i-a cerut să facă avort. Alina nu înțelegea de ce soțul ei și-a schimbat radical comportamentul, până când a aflat că avea o relație cu altcineva. „M-a forțat să avortez și eu nu am vrut. Mi-a blocat toate conturile crezând că în acest fel voi renunța la copil. De ziua mea, în septembrie, a plecat de acasă și și-a închis telefoanele. Am aflat că era cu persoana care mă consola pe mine. El era convins că nu e copilul lui”, ne-a spus tânăra.

Fără să îi ceară explicații, bărbatul a lasat-o pe drumuri și a vândut casa. „Nu mi-a venit să cred că omul pentru care băgam mâna în foc a putut să facă așa ceva. I-am spus că îi las tot, dar să îmi lase mie copilul.


Nu l-am mai văzut din sala de divorț. Și-a refăcut viața cu acea femeie, dar eu i-am respectat dorința și nu i-am cerut să mă ajute”, a spus Alina.

„Sunt fericită și am un copil minunat”

A plecat de jos, de pe o „podea rece”, dar i-a fost atât de frig încât s-a ridicat imediat. Îi venea să spargă toate farfuriile pe care a fost servit tortul de la nuntă, dar nu a uitat că își iubește copilul. A adormit plângând nopți la rând, dar nu a uitat că ea este responsabilă de fericirea fetiței abia venită pe lume. „Când era în burtică o rugam să mă ajute, pentru că m-am trezit dintr-o dată singură. Nu aveam pe nimeni. Eram speriată, dar fetița mea m-a ajutat să mut munții. Mi-a dat o forță pe care nici nu am știu că o am”, și-a amintit mămica.

Nu a stat închisă în casă, ci s-a implicat în multe activități sociale, însă nu și-a lăsat niciun moment fetița singură. „Am avut un mare noroc cu locul meu de muncă. Am avut noroc și cu asociația Look Inside, dar mai ales am fost norocoasă pentru că am primit cel mai minunat cadou, pe Ari, fetița mea. O iau cu mine și la asociație, și la locul de muncă, peste tot, pentru că nu vreau să pierd niciun moment din viața ei. Sunt foarte fericită că a intrat în contact cu oameni minunați și e înconjurată numai de oameni faini”, a mărturisit Alina.

alina elena miron (1)

Cu timpul a realizat că nimic nu este întâmplător și că orice lucru de pe lumea asta are un scop. Nu regretă nimic din ce a făcut și cu zâmbetul pe buze își continuă viața, despre care spune că e mult mai frumoasă decât înainte. „Eu sunt una din mămicile norocoase. Unele dintre ele, chiar dacă sunt măritate, sunt mai singure decât mine”, este de părere timișoreanca.

Alina Miron este un exemplu pentru că a demonstrat că se poate și le oferă un sfat mămicilor aflte în dificultate. „Indiferent cât de grele sunt anumite momente trebuie să aibă încredere în ele. Cel mai important lucru e să nu stea închise în casă. Să iasă cu copilul peste tot, pentru că doar așa pot găsi soluții. Sunt mămici care se închid în casă și sunt legate de mâni și de picioare. Acele mămici ar trebui să ceară ajutor. Există tot felul de grupuri pentru mămici și activități sociale în care pot intra. Astea ajută cel mai mult în astfel de situații”, le transmite tânăra mămicilor care se confruntă cu probleme similare.

1 COMENTARIU

  1. Sa scoata taranul ala numit „tata” bani si sa faca testul de paternitate, sa se lamureasca, si sa traiasca in agonia pe care a trait-o aceasta doamna. Sa ii fie rusine pentru gestul facut! Dar daca doamna s-a „ridicat”, pe el nu l-as vedea sa se mai ridice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.