EXCLUSIV Constantin Ostaficiuc, anchetat penal de DNA şi în scandalul Ornella Design...

EXCLUSIV Constantin Ostaficiuc, anchetat penal de DNA şi în scandalul Ornella Design dezvăluit de PRESSALERT.ro

5
DISTRIBUIȚI

ostaficiuc dna 2

Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al PDL Timiș și al Consiliului Județean Timiș, este anchetat penal de către DNA, pe lângă dosarul de corupție legat de spațiile de la aeroportul „Traian Vuia” Timişoara care au fost închiriate firmei verişorului deputatului Alin Popoviciu, şi în scandalul Ornella Design. Vă reamintim faptul că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că „parcela de aur” din in Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara (PITT), administrat de CJ Timiş, a ajuns la firma familiei Ostaficiuc. Parcela respectivă nu era în planul iniţial, atribuirea către firma în care acţionari erau soţia, fiica şi ginerele lui Ostaficiuc s-a făcut în urma unei proceduri inventate de subordonaţii preşedintelui de atunci al CJT – „licitaţie/negociere directă”, iar contractul a fost semnat de Ostaficiuc cu ginerele său.

După dezvăluirile PRESSALERT.ro, Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat şi l-a găsit pe Ostaficiuc în conflict de intereseDeşi pedelistul a atacat decizia, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat cele stabilite de ANI.


În paralel cu decizia legată de conflictul de interese, inspectorii de integritate au sesizat şi DNA, susţinând că sunt indicii conform cărora a săvârşit infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, plecând de la modul în care s-a desfăşurat procedura de atribuire a parcelei şi cum a fost scutită Ornella Design de la plata unor redevenţe către CJ Timiş.

Anchetatorii DNA Timişoara au ridicat de la consiliul judeţean toate documentele legate de această afacere, urmând ca Ostaficiuc să dea explicaţii şi pentru aceste acuzaţii.

5 COMENTARII

  1. Ar trebui cercetat si caietul (!) pe care se tine evidenta banilor si intrărilor din parcarea din incinta fostului CMJ de lângă Hotel Timișoara. Chiar ar trebui sesizat DNA central ? Gurile rele zic ca Ostaficiuc n-ar fi chiar străin de aceasta afacere.

  2. Culmea ca pe site-ul DNA nu este nici un comunicat legat de asta. De unde aveti stirea asta? A inceput ancheta si nu spune institutia nimic de asta….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.