Experți în date guvernamentale din întreaga Europă își dau întâlnire la Timișoara....

Experți în date guvernamentale din întreaga Europă își dau întâlnire la Timișoara. Despre ce discută

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

Experți guvernamentali din țări precum Cehia, Polonia, Serbia sau România se întâlnesc, timp de două zile, la Timișoara. Asta pentru că Universitatea de Vest are loc workshop-ul „Prioritizarea și angajamentul datelor deschise”, între 16 și 17 martie. Evenimentul este cel de-al treilea dintr-o serie de cinci workshop-uri organizate în cadrul unui proiect finanțat de către Comisia Europeană și care își propune să aducă împreună guvernele, lumea academică, societatea civilă, companiile comerciale și organizațiile de standardizare din Europa pentru a dezvolta împreună ghiduri de bune practici pentru partajarea informațiilor publice și publicarea datelor deschise.

Potrivit ultimelor rapoarte, multe țări europene se numără printre pionierii tendinței globale de a face informațiile deținute de către administrația centrală sau locală disponibile publicului larg.


Totul cu scopul de a impulsiona eficiența în sectorul public, inovația la nivelul societății și de a spori transparența.

„Transparența și inovația sunt două elemente cheie care trebuie să stea la baza oricărei comunități, iar expertiza specialiștilor de la Universitatea de Vest va contribui substanțial în desfășurarea evenimentului. Sunt convins că se vor crea noi punți de discuție, iar rezultatele vor conduce la pași importanți în domeniul partajării informațiilor publice și publicarea datelor deschise, cu impact la nivel european”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.