Femeia, la români: o curvă

Femeia, la români: o curvă

7
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Iubește românește! Ăsta a fost mesajul ultimelor săptămâni, iar bărbatul român a fost impulsionat să iubească cum știe mai bine. De la Dragobete până la 8 martie, cu flori în ghivece sau în staniol, cu orchidee complicate și cutii cu bomboane de ciocolată, cu Angelli cherry, preludiul unei aventuri – când copiii lui sunt concepuți, de fapt, cu grădinarul.

În România se iubește în șabloane.


Femeia e curvă și trebuie iubită musai de 8 martie. În rest, e unitate neesențială, folosește la perpetuarea speciei și îngrijirea (n.r. hrănit, spălat, călcat, bibilit) „capului” celulei de bază a societății.

În România, nu numai că muierea e rea de muscă, enervantă și pisăloagă tot timpul anului (cu excepție ziua de 8 martie), dar consortul e și el plin de calități: se uită după tipe blonde, siliconate, se crede macho după ce a dat peste cap două beri sau 100 de Chivas și face avansuri unor femei cărora din punct de vedere moral, intelectual și etic nu le ajunge nici la vârful unghiei de la pedichiura franțuzească. Nu exemplific decât cu ceea ce văd la televizor. Ce învață copiii voștri / noștri? Că ei sunt ai grădinarului, că mama e târfă și tata un idiot, că nu se prinde de cum stă treaba! Învață că mai bine de 360 de zile pe an mama, iubita, sora, colega, vecina, profa etc. nu contează, sunt unități insignifiante ale contextului existenței, iar o data pe an, de 8 martie, trebuie să le ducă flori și să le declare iubirea.

Nu știu voi cum primiți flori, cât de des. Nu știu dacă e bine să rupem flori ca să le dăruim celor dragi. Nu știu cât de des vă îmbrățișați. Știu ce vedem cu toții la TV. Și știu că nu e bine. În România, dacă nu ești în șablon, nu exiști.

7 COMENTARII

 1. Geta mă uimești… ești atât de profundă. Citeam și mă gândeam ce am făcut eu de 8 martie după ce am băut două beri. Mi-am invitat mama, soacra, surorile la mine și le-am făcut o surpriză. Le-am oferit câte o orhidee complicată și câte 200 lei să își cumpere ceva, ce le place. Acum să cred că ele acceptând banii sunt…. S-au bucurat mult. Au apreciat gestul și stiind cât sunt de ocupat ca să îmi întrețin FAMILIA li se părea că am exagerat. S-ar fi mulțumit și cu un ghiocel și o limonadă.
  Dar ce să faci. Și eu sunt un bărbat român care iubește după șabloane. Ti-aș dori să cunoști și tu unul ca mine. Dar cred că, și dacă îl întâlnești nu îl vei recunoaște pentru că bea bere…

 2. Fetele astea, ,,ziaristele,, de pe pressalert scriu tot anul.Un articol pe an merita citit.Restul numai gunoaie.Iar fata asta,,,ziarista,, si-a scris deja articolul ce merita citit.Asta e o prostie crunta.
  Dar,nu-i asa, nu putem sa-i dorim decat un barbat exact asa cum l-a caracterizat ea in articol.Bafta!

 3. O prostie de articol!
  D-le. Bota de unde ai gasit-o pe-asta? (ca ziarista n-o pot numi). Domne fereste!
  Poate ca ce-a descris fata asta aici a avut loc in familia ei cand era mica si-a ramas traumatizata.
  O frustrata!

 4. Profund…..iar in ceea ce le priveste pe Angi si Mariana se vade ca au probleme cu penetrarea esentei mesajului din articol. Sa recunoasca ca au experimentat, si nu o data, de 8 martie, o lucrare la mansarda….sau ca au primit vreo vizita de Dragobete, cand musafirul a intrat prin curtea din dos….
  Si atunci despre ce vorbim ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.