Fenomen STRANIU pentru această perioadă a anului. Ce pasăre exotică şi-a făcut...

Fenomen STRANIU pentru această perioadă a anului. Ce pasăre exotică şi-a făcut apariţia, oferind un moment demn de National Geographic FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-555917886">

pasari2

Profitând de temperaturile ridicate, o pereche de Coccothraustes coccothraustes s-a întors puţin mai repede din locurile de iernat din sudul continentului şi a oferit un adevărat spectacol al primăverii, demn de National Geografic, într-un copac din cartierul arădean Aurel Vlaicu, scrie newsar.ro.

Cunoscută sub numele popular de Botgros, pasărea preferă temperaturile calde, exotice, astfel că apariţia sa în această perioadă a anului este, conform specialiştilor, cel puţin stranie. Masculul, cu penajul mai viu colorat, a ţopăit nevoie mare în jurul femelei, preţ de câteva minute, încercând să o convingă de dragostea pe care i-o poartă.

Asemenea apariţii sunt extrem de rare în mijlocul oraşelor mari, spun pasionaţii de ornitologie, păsările Botgros fiind dintre cele mai timide, relatează portalul arădean. Considerat de multă lume drept „pasăre exotică”, datorită coloritului său frumos şi a ciocului de guloare albastră, Botgrosul este prins de multe ori în capcane şi vândut în pieţele de animale pentru a fi ţinut în captivitate.

Foto: newsar.ro

1 COMENTARIU

  1. Pe timp de iarnă botgrosul e o pasăre comună în zonele joase. Nu e nimic straniu și nimic extraordinar. De asemenea nu e nimic rar, eu am văzut iarna asta botgros cam în toate parcurile mari din Timișoara și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.