Filmul „Aferim!”, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, în avanpremieră națională...

Filmul „Aferim!”, premiat cu Ursul de Argint la Berlin, în avanpremieră națională la Timișoara. Cine va fi prezent la lansare

0
DISTRIBUIȚI

„Aferim!”, cel mai așteptat film românesc al anului, și care are un coproducător timișorean, va avea avanpremiera națională la Timișoara în prezența echipei. Evenimentul este programat joi, 5 martie, de la ora 19.30, la Cinema City din Iulius Mall.

AFERIM!_POSTER ROMANIAAșa cum scria The Hollywood Reporter, filmul lui Radu Jude este „o lecție aspră de istorie, ușurată de umorul deocheat și de elementele western-ului clasic. Elegant turnat în alb-negru, pe peliculă de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, grație aspectului său uimitor, subiectului actual și scenariului surprinzător de amuzant”. Revista Variety a considerat, la rândul său, că „Aferim!” este cel mai reușit și cel mai original dintre filmele lui Radu Jude, și a constatat că regizorul român e în continuare preocupat de „jocurile de putere și de umilințele la care oamenii se supun reciproc.


«Aferim!» e o incursiune excepțională și extrem de inteligentă într-o perioadă crucială a istoriei, un film în egală măsură inspirat și furios”.

„AFERIM!”, înseamnă „Bravo!”, continuă criticul Jay Weissberg, „un cuvînt folosit cu profundă ironie pe parcursul filmului, dar care îi poate fi adresat, fără nici o urmă de ironie, regizorului”.

Timișorenii vor avea parte de o proiecție specială în prezența actorilor Teodor Corban, Alexandru Dabija și a producătorilor Ada Solomon și Ovidiu Șandor. Practic, avanpremiera de la Timișoara deschide seria proiecțiilor speciale „Aferim!” din campania de promovare națională: spectatorii timișoreni, precum și cei din alte 12 orașe din țară, vor putea viziona în locațiile Cinema City, cu o săptămână mai devreme față de lansarea oficială (13 martie 2015), lungmetrajul proaspăt premiat la Festivalul Internațional de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, trofeu acordat lui Radu Jude.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, „Aferim!” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma). Din distribuție fac parte: Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu. Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuțiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanța Vintilă-Ghițulescu, producător Ada Solomon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.