Finanţarea cultelor religoase, pe bază de reguli stricte adoptate de CLT. Cum...

Finanţarea cultelor religoase, pe bază de reguli stricte adoptate de CLT. Cum se vor da banii pentru biserici

0
DISTRIBUIȚI

plen-consiliu-local

Consilierii locali din Timişoara ar putea aproba vineri un regulament care să stabilească detaliat modalitatea de acordare a sprijinului financiar către cultele religioase recunoscute în România.

„Procedura de acordare a unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult recunoscute din România va cuprinde următoarele etape: a) unitatea de cult centrală reprezentată la nivelul municipiului Timişoara va înainta Consiliului local o cerere în care va preciza nominal obiectivele pentru care solicită finanţarea nerambursabilă; b) Consiliul local al municipiului Timişoara, după aprobarea sumelor alocate cultelor recunoscute, va încheia un Protocol de finanţare cu fiecare cult recunoscut în care se va prevedea suma acordată ca finanţare nerambursabilă, pentru fiecare obiectiv în parte, în cadrul limitelor bugetare aprobate de Consiliul local al municipiului Timişoara; c) semnarea Protocolului de finanţare.


d) în termen de 30 de zile de la semnarea Protocolului de finanţare, Primăria Municipiului Timişoara va vira unităţii de cult centrale 30% din totalul sumei aprobate (dupa caz). 7. Documentaţia va fi întocmită în limba română. 8. Suma solicitată va fi exprimată exclusiv în lei. 9. Sprijinul financiar alocat de la bugetul local al municipiului Timișoara se acordă pe baza următoarelor documente justificative”, se arată în textul proiectului.

Mai mult, dovada cheltuirii corecte a banilor este şi ea reglementată printr-o serie de prevederi. „Modul de utilizare a sprijinului financiar pentru unitățile de cult recunoscute din Romania se supune controlului compartimentului de specialitate din Primaria Municipiului Timişoara, Biroul de Audit public intern, potrivit legii. Curtea de Conturi exercită controlul financiar asupra utilizării fondurilor publice de către unităţile de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute din România. 14. Nerespectarea prevederilor prezentului regulament de către beneficiarul sprijinului financiar alocat atrage după sine sistarea finanţării şi recuperarea sumelor utilizate necorespunzător”, mai scrie în proiectul care va fi supus la vot vineri.

Întregul text poate fi consultat pe site-ul Primăriei Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.