Fiul fostului președinte al Republicii Moldova, reținut de DNA

Fiul fostului președinte al Republicii Moldova, reținut de DNA

0
DISTRIBUIȚI

dna intrare

Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, a fost reținut în noaptea de luni spre marți de procurorii DNA, relatează Agerpres.

El este implicat într-o cauză de trafic de influență și șantaj instrumentată de DNA Central, iar luni au fost percheziții la domiciliul acestuia, în Voluntari, județul Ilfov.

Aceleași surse susțin că Sergiu Lucinschi a pretins suma de 4.000.000 euro în perioada decembrie 2014 — martie 2015.

Direcția Națională Anticorupție a informat luni că procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate acestora de către omul de afaceri Sergiu Lucinschi.

„Procurorii DNA — Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014 — martie 2015, de către suspectul Sergiu Lucinschi, om de afaceri.


În cursul zilei de 30 martie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, a fost efectuată percheziție domiciliară la o locație situată în județul Ilfov”, se arată într-un comunicat transmis luni seara.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

UPDATE Direcția Națională Anticorupție informează că omul de afaceri Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova, va fi prezentat marți Înaltei Curți de Casație și Justiție, alături de un ofițer de poliție din DIICOT, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.