Georgică Cornu, prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă UPDATE...

Georgică Cornu, prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă UPDATE Ce a decis instanța

0
DISTRIBUIȚI

CORNU ACASA01_resize

Omul de afaceri Georgică Cornu, supranumit „regele asfaltului din Banat”, va fi dus, astăzi, la Tribunalul Mehedinți cu propunere de arestare prevenitvă. Cornu este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, în același dosar fiind acuzate de evaziune fiscală alte 18 persoane.

Conform unui comunicat al biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „inculpaţii Cornu Georgică, Nicula Marius-Petrişor, Ţunea Daniel-Moise, Guran Petru Ioan, Sahanovschi Tudor, Onescu Minuc, Popa Ion urmează a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi. Faţă de alți 12 inculpaţi, Pup Matei-Marinel, Cristescu Florin, Danci Gavrilă, Teleşpan Valeriu, Herbei Marinică – Gligor, Mureşan Cornel, Olariu Cristian-Ionel, Romanescu Claudiu-Grigore, Vîrvoreanu Constantin, Andrica Cornel, Andrica Marioara, Iordache Adrian-Daniel urmează a se lua măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”.

Din probatoriul administrat, conform coumunicatului din partea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, până în acest moment al urmăririi penale au rezultat următoarele ” în perioada 2008-2014, reprezentanţii a 88 de societăţi comerciale au dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor a unor facturi fiscale fictive în valoare de peste 22,5 milioane de euro, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 9 milioane euro.


Dosarul a fost constituit în baza sesizării Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi a fost instrumentat împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi – Serviciul de investigare a criminalităţii economice, procurorul desemnat cu supravegherea urmăririi penale beneficiind şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii”.

La data de 10 martie 2015, în baza unor autorizaţii emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, ofiţeri şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat 61 de percheziţii în locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa.

UPDATE Tribunalul Mehedinți a impus măsura arestului la domiciliu pe 30 de zile pentru Georgică Cornu, iar pentru ceilalți suspecți din dosar, cea a controlului judiciar. Decizia instanței poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel din Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.