Georgică Cornu, vizat de o nouă anchetă legată de evaziune fiscală prin...

Georgică Cornu, vizat de o nouă anchetă legată de evaziune fiscală prin metoda factura. Vezi PREJUDICIUL enorm UPDATE 4 Decizie pentru Cornu și Caraiman FOTO

4
DISTRIBUIȚI
georgica cornu politia mh
Georgică Cornu, la intrarea în sediul Poliției Mehedinți, unde este audiat

Polițiștii au descins, în această dimineață, la mai multe locații în Timișoara, București și alte nouă județe, unde efectuează 61 de percheziții la sediile unor firme și locuințele unor oameni de afaceri acuzați de evaziune fiscală și spălare de bani. Surse judiciare au declarat  că omul de afaceri Georgică Cornu ar urma să fie dus la audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, împreună cu fostul administrator al grupului de firme Confort, Lucian Caraiman. În total, 49 de persoane vor fi duse la audieri cu mandate de aducere.

Conform sursei citate, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt suspectaţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operaţiuni fictive, suspecţii ar fi prejudiciat bugetul cu peste nouă milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi făcut mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I.

Cornu este cercetat într-un alt dosar de DIICOT tot pentru evaziune fiscală prin metoda factura, prejudiciul fiind de 60 milioane.

UPDATE 1 Georgică Cornu a fost ridicat de anchetatori și la această oră (9.40 am) este în drum spre sediul Poliției Mehedinți unde urmează să fie audiat. În acest timp, asociatul său Lucian Caraiman a fost dus la sediul grupului de firme Confort-Izometal pentru a asista la perchezițiile efectuate de polițiști. La IPJ Mehedinți au sosit deja primii suspecți din acest dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

UPDATE 2 Patronii asociați ai firmei SC Eurolemn Trans SRL din Băile Herculane au fost de asemenea ridicați și duși la Turnu Severin pentru audieri, conform radioresita.ro, în urma descinderilor de astăzi.


Daniel Țunea este un apropiat al lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, amândoi făcând parte din noul Comitetul Judeţean Executiv al noului Partid Naţional Liberal. Alături de Țunea, la audieri a fost adus și Ionuț Guran, fiul șefului Finanțelor din Băile Herculane și asociat cu Țunea în mai multe firme, în trecut.

UPDATE 3 Pe lângă suspecți, polițiștii au ridicat și mai multe mașini de lux pe care se va pune sechestru. Printre mașinile care au ajuns în curtea Poliției Timiș se numără două Porsche Cayenne, un BMW X5, un BMW seria 7 și un Volkswagen Touareg. Până acum au fost reținuți cinci suspecți, printre aceștia aflându-se Daniel Țunea și Ionuț Guran.

UPDATE 4 În urma audierilor, anchetatorii au decis să-l rețină pe 24 de ore și pe Georgică Cornu, acesta urmând să fie prezentat alături de ceilalți suspecți, miercuri, cu propunere de arestare preventivă instanței. Caraiman este cercetat în libertate.

4 COMENTARII

  1. alt bandit sustinut de liderii politici locali (ostafriciuc, pompoviciu, bojin, robu etc etc). olteanu asta imputit trebuia de mult sa infunde puscaria. si cand te gandesti ca a fost si presedintele cam. de comert alt cuib de hoti. ‘ratz a dreacu de banditi…

  2. Parca l-au mai arestat o data cu mascatii anul trecut….sa spuna Cornu cum a scapat anul trecut….de IPJ Timis SIF-comisar Giurgiu Marius….si poate merg de mana la zdup de data asta….ajung sa iubesc DNA-ul daca o sa o tina tot asa!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.