Gestionarea deşeurilor din construcţii, misiune imposibilă pentru autorităţile din Timiş. Cum se...

Gestionarea deşeurilor din construcţii, misiune imposibilă pentru autorităţile din Timiş. Cum se aruncă pisica dintr-o curte în alta

0
DISTRIBUIȚI

moloz

Gestionarea deşeurilor din construcţii la nivelul judeţului Timiş, în coadă de peşte. După ce săptămâna trecută subprefectul judeţului Timiş, Zoltan Marossy, ataca Primăria Timişoara şi spunea că în capul acesteia e un „haos” privind strategia de gestionare a deşeurilor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, spune că nu e neaparat obligaţia CJT să asigure o groapă de depozitare pentru acest tip de deşeuri.

„Din păcate sistemul integrat de management al deşeurilor la nivelul judeţului Timiş nu a prevăzut şi ceea ce se întâmplă cu deşeurile din construcţii.


Deşeurile din construcţii cad sub obligaţia autorităţilor locale care trebuie să găsească soluţii pentru depozitarea şi gestionarea lor. S-a analizat atât la nivelul Prefecturii cât și la nivelul CJT posibilitatea de a centraliza la nivel de judeţ gestionarea acestor deşeuri, dar asta nu este obligaţia noastră a CJT, noi doar prin ADID încercăm să găsim o variantă de a rezolva situaţia”, a declarat Dobra pentru PRESSALERT.ro.

Interesant este faptul că încă din luna mai a anului trecut problema pare să nu aibă soluţie. La acea dată prefectul Eugen Dogariu declara că „în comisia de evaluare a calităţii aerului de săptămâna trecută s-a constatat faptul că nu există niciun loc autorizat în care să fie duse deşeurile provenite din construcţii. Plecând de la acest lucru, Instituţia Prefectului, în special domnul subprefect (n.r – la acea dată Liliana Oneţ) se va ocupa de identificarea unor spaţii şi de purtarea unui dialog cu autorităţile locale, astfel încât să încercăm să identificăm altfel de locaţii, mergând mai departe poate chiar să încercăm să găsim o modalitate de reciclare a acestor deşeuri, pentru a le folosi în construcţii. Au fost identificate două astfel de spaţii, unul în sudul Timişoarei şi altul în nordul orașului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.