Haitele de șacali fac prăpăd în curțile bănățenilor. Ce măsură au luat...

Haitele de șacali fac prăpăd în curțile bănățenilor. Ce măsură au luat asociațiile de vânători

0
DISTRIBUIȚI

sacal auriu

Vânătorii cărăşeni sunt în stare de alertă, din cauza numărului mare de şacali identificaţi pe fondurile cinegetice din judeţ. Animale de pradă, șacalii fac prăpăd. Zeci de animale domestice, mai ales oi, au fost sfâșiate până acum.

Potrivit directorului Asociaţiei judeţene de vânătoare şi pescuit sportiv – Mircea Ciobanu, pe fondurile de frontieră Berlişte, Ciortea, Iertof, Liubcova, Socol, Vrani şi Zlatiţa, dar şi în zona Bozovici s-ar afla zeci de exemplare din această specie.

Având în vedere înmulțirea fără precedent a șacalilor în vestul țării, de anul trecut vânătorii au liber să împuște oricâți doresc și pot.

Cu toate că aria lor de răspândire este nordul Africii, sudul Asiei și sudul Europei, tot mai mulți șacali au ajuns în județul Timiș și Caraș Severin.


Trăiesc în haite și se înmulțesc rapid. Inițial s-au adaptat în zonele mediteraneene din Sudul Europei, după care au început să migreze spre Balcani. Șacalii au ajuns deja în Bulgaria, Ungaria și România.  La noi au cucerit inițial Dobrogea iar acum se extind în Banat. ( Sursa foto: Radio Resita)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.