Îmbrățișări între români și maghiari în centrul Timișoarei. Care a fost scopul...

Îmbrățișări între români și maghiari în centrul Timișoarei. Care a fost scopul acțiunii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

imbratiseaza un maghiar

Acțiune inedită organizată, astăzi, în Piața Operei din Timișoara, cu scopul „de a da un exemplu de normalitate”, spune Edwin-Sebastian Marc, organizatorul evenimentului. Tânărul din Timișoara i-a provocat pe români, în urmă cu aproximativ o lună, să se fotografieze în timp ce îmbrățișează un maghiar și vice-versa, iar pozele să le posteze pe Facebook. De asemenea, astăzi a organizat și o întâlnire în centrul orașului, cu tematica îmbrățișărilor româno-maghiare. Dacă pe pagina de Facebook au fost postate sute de fotografii, astăzi doar câțiva timișoreni au decis să vină în Piața Operei pentru a participa la acțiune.

Printre timișorenii prezenți s-a numărat și Ildiko, care a aflat de acțiune de pe Facebook și care s-a decis să-l îmbrățișeze pe Edwin în centrul orașului. „Mi se pare o acțiune foarte tare. În Timișoara o astfel de acțiune este binevenită și cred că nu avem nicio problemă cu nicio naționalitate, sincer. Nu-l cunosc pe Edwin, nu l-am văzut în viața mea, l-am văzut îmbrăcat așa și am zis să nu-l las singur”, a povestit Ildiko.

IMG_8281

Adriana Socaci a venit, astăzi, în centrul orașului de mână cu soțul ei, de naționalitate maghiară.


„Eu îmbrățișez un ungur în fiecare dimineață, dar eu nu știu ungurește, el nu știe românește, așa că vorbim în limba engleză. Suntem căsătoriți de cinci ani”, a povestit timișoreanca.

Edwin-Sebastian Marc, s-a decis să organizeze acțiunea „Îmbrățișează un maghiar” în această lună pentru că naționaliștii maghiari au anunțat că vor organiza un nou marș în favoarea autonomiei. „Cunoaștem cu toții ce se întâmplă: maghiarii ies la miting, bineînțeles că se întâmplă cumva, undeva să se găsească un naționalist maghiar să spună ceva ne-la locul lui, se nasc conflicte, discuții și breiching-niuz-uri pe la televiziuni, apoi urmează contra-marșurile naționaliștilor români, care la rândul lor generează resentimente în rândul comunității maghiare, continuând acest caroussel al urii. De 10 martie, vrem să dăm un exemplu de normalitate. Rugăm cât mai mulți români să își facă poze îmbrățișând maghiari, și vice-versa. Se poate și altfel. Împreună”, a scris Edwin-Sebastian Marc pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.