EXERCIŢIU Opera din Timişoara a fost cuprinsă de flăcări. Ce operaţiune de...

EXERCIŢIU Opera din Timişoara a fost cuprinsă de flăcări. Ce operaţiune de FORŢĂ au declanşat pompierii FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1833507990">

isu4

Centrul Timişoarei a fost cuprins de flăcări. Incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit produs sub scena Teatrului Naţional din Timişoara, iar echipajele de pompieri au pornit de urgenţă la faţa locului. Acesta este scenariul pus la punct de ISU pentru un exerciţiu care are loc chiar în aceste momente în faţa Operei. „Este vorba despre un exerciţiu de cooperare cu forţe şi mijloace în teren, care are ca scop lichidarea unui incendiu produs sub scena teatrului. Se are în vedere evacuarea persoanelor cu forţe şi mijloace specifice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Bogdan Mutu.

La exerciţiu participă 52 de subofiţeri, nouă ofiţeri, cinci autospeciale cu apă şi spumă, trei ambulanţe şi autospecială de intervenţie şi comandă.

În fața Operei din Timișoara au ajuns, alături de pompieri, polițiștii, jandarmii, dar și echipajele SALVO și SMURD pentru a participa la un exercițiu care a avut ca scop testarea timpilor de reacție și modul în care echipajele intervin în cazul unui astfel de eveniment. Exercițiul s-a desfășurat în fața mai multor timișoreni care se aflau în zonă și care s-au oprit pentru a vedea cum acționează forțele de intervenție. „E foarte interesant. Nu am mai avut ocazia să văd o astfel de acțiune, dar Doamne ferește să se întâmple”,ne-a spus Adina, o tânără.

Simularea a durat aproximativ o oră, iar totul s-a încheiat cu bine. „Am participat la o simulare de incendiu unde am asigurat partea de prim-ajutor pentru persoanele evacuate. Au fost 14 pacienți, dintre care unul de cod roșu, trei de cod galben și 10 de cod verde, care vor fi gestionați în continuare, în funcție de resursele pe care le avem. Mai sunt câteva lucruri pe care trebuie să le reglăm, dar eu mă pot declara mulțumit. Niciodată nu poți să fii pregătit pentru o calamitate, dar pot să vă asigur că facem tot ce se ne stă în putință să diminuăm numărul de victime sau efectele, din perspectivă medicală, dar aici lucrurile merg mână în mână cu autoritățile locale și cu alte forțe implicate în astfel de situații”, a declarat Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.