Marian Mocanu: „Au venit emisarii și i-au cerut 150.000 de euro în...

Marian Mocanu: „Au venit emisarii și i-au cerut 150.000 de euro în avans ca să-i aprobe proiectul european”. Vezi în ce guvernare se întâmpla asta VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Marian Mocan decan Facultatea de Management in productie si transporturi la UPT (4)

Dezvăluire șoc făcută de Marian Mocan, directorul general ai firmei de consultanță în afaceri Expert Consulting, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, din această seară. În timpul guvernării Boc, se cerea o șpagă de 10% în avans din valoarea unui proiect european depus, ca garanție pentru ca acesta să fie aprobat ulterior, a dezvăluit timișoreanul Marian Mocan, care a aflat despre această practică de la un client.

„Eu nu am plătit șpagă niciodată, dar au fost emisari care au venit la clienții noștri. Unei firme i-am făcut proiectul, care a fost depus la autoritatea din București și, în loc să primească răspunsul, s-a trezit cu emisari la ușă, care i-au spus clientului că știu că are un proiect depus, că partea nerambursabilă este de 1,5 milioane de euro și i-au propus să dea 10% în avans șpagă, garanție că proiectul va fi aprobat ulterior.


Ministerul Economiei administra fondurile europene în perioada 2009 – 2010″, a explicat Marian Mocan, la PRESSALERT LIVE, care este și decanul Facultății de Management în producție și transporturi din cadrul Universității Politehnica din Timișoara. Marian Mocan a ținut să precizeze că acel client nu a dat șpagă și nici nu i s-a aprobat proiectul.

De asemenea, directorul general al firmei Expert Consulting a mai adăugat că și în timpul guvernării Ponta știe că s-a cerut șpagă, când a fost scandalul cu privire la obținerea ajutorului de minimis pentru firme, în anul 2013. „Cu două săptămâni înainte se spunea că sunt firme care vor câștiga pentru că au rezervat un număr, care costa 5.000 de euro”, a precizat Marian Mocan.

Directorul Expert Consulting, firmă care oferă de 15 ani consultanță în fonduri europene, a mai declarat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară că gradul de absorbție al fondurilor europene va crește fantastic. „Perioada 2008 – 2010 a fost una catastrofală în ceea ce privește absorbția de fonduri europene, în România, până în 2012 a fost o perioadă slăbuță, iar din 2012 până în prezent este o perioadă bună. În acest moment, zonele cele mai atractive pentru accesarea de fonduri europene sunt pe partea de agricultură, pe partea de întreprinderi, pe turism, pe mediu, pe medicină, dar și partea de cercetare este foarte bine sprijinită”, a mai explicat Marian Mocan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.