INEDIT Cum vrea Universitatea Politehnica din Timișoara să-și atragă viitorii studenți încă...

INEDIT Cum vrea Universitatea Politehnica din Timișoara să-și atragă viitorii studenți încă de la grădiniță

0
DISTRIBUIȚI

rectorat politehnica palatul loyd

Pentru că tot mai puțini copii sunt interesați de inginerie, Universitatea Politehnica din Timișoara a pregătit un program inedit prin care să-i atragă spre acest domeniu. Astfel, la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, va fi lansat programul în cadrul căruia zeci de educatoare vor fi pregătite să le insufle micuților dragostea pentru inginerie.

„Ideea nu este a noastră, am văzut-o și în alte țări dezvoltate, ba chiar am intrat în contact cu firme specializate din străinătate și am obținut ajutorul uneia dintre ele, care se ocupă cu educația copiilor de toate vârstele înspre tehnică, înspre fenomenele naturale mai întâi, copiii de grădiniță vor învăța ce înseamnă fulgerul, trăznetul, apa, ploaia și alte fenomene naturale și încet, încet, în clasele următoare se vor apropia de tehnică.


Am pregătit până la nivelul studiilor liceale niște elemente, anumite condiții de laborator prin care putem să deschidem apetitul și pentru elevii de liceu”, a explicat Dan Bedros, președintele Comitetului Director din cadrul Universității Politehnica din Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior, nu doar în România, ci și în Europa se constată o scădere a interesului tinerilor către învățământul tehnic. „Acum, sunt foarte mulți părinți, copii, care preferă cariere depărtate de tehnică. Este un interes, ca s-o spunem pe cea dreaptă, către cariere care să presupună mai puțină muncă și bani mai mulți. Iar meseria de inginer este o meserie grea, în anumite cazuri chiar foarte grea și dacă nu ai plăcere pentru aspectele tehnice și nu ești interesat de minunea care se numește tehnică, sigur că alegi o altă carieră”, a mai precizat Dan Bedros.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.