INEDIT Timișorencele, invitate la o plimbare pe bicicletă pe străzile orașului îmbrăcate...

INEDIT Timișorencele, invitate la o plimbare pe bicicletă pe străzile orașului îmbrăcate în IE. Ce suprize a pregătit „Verde pentru Biciclete”, în acest an, iubitorilor mersului pe două roți

0
DISTRIBUIȚI

biciclisti pedalare 3

„Verde pentru Biciclete” îi invită pe timișoreni, și în acest an, să ia parte la o serie de acțiuni inedite, organizate cu scopul promovării mersului pe două roți. Pe lângă tradiționalele acțiuni precum Pedalarea de Primăvară, Numărătoarea de Toamnă sau turele cicliste bănățene, reprezentanții „Verde pentru Biciclete” au anunțat, astăzi, noi proiecte interesante. Este vorba despre „Ia Românească pe Bicicletă”, care va avea loc pe 21 iunie, și „Cititori pe Bicicletă”, eveniment organizat în septembrie.

„Am pregătit foarte multe evenimente frumoase și în acest an. Îi încurajăm pe timișoreni să meargă cât mai mult pe bicicletă, iar așteptările noastre sunt ca 2015 să fie un an semnificativ pentru conștientizarea faptului că bicicleta reprezintă, de fapt, un stil de viață. Ne-am dat seama că timișorencele sunt interesate și de partea de tradiție, cultură, astfel că, în acest an, vrem să evidențiem faptul că trebuie să ne aducem aminte de unde provenim, practic.


Cred că pedalarea timișorencelor îmbrăcate în ie va fi una foarte frumoasă”, a explicat, astăzi, Romina Faur, coordonator „Verde pentru Biciclete”. În ceea ce privește acțiunea „Cititori pe Bicicletă”, aceasta constă într-o pedalare prin oraș, după care participanții vor fi invitați la lecturi libere într-un parc, unde vor primi și premii în cărți sau accesorii. Pentru organizarea celor două evenimente inedite, Consiliul Județean Timiș a alocat 10.000 de lei.

Potrivit reprezentanților „Verde pentru Biciclete”, Pedalarea de Primăvară va avea loc în data de 19 aprilie și va avea ca temă „sănătatea”, Cochete pe biciclete se va desfășura în 24 mai, Turele cicliste bănățene în perioada mai – august, Cupa Arsenal Park în 16 august, iar Numărătoarea de Toamnă în luna octombrie. „În septembrie – decembrie se va desfășura și o campanie online de conștientizare și educare, cu accent pe regulile de circulație în trafic”, a mai precizat Romina Faur.

În acest an, „Verde pentru Biciclete” împlinește șapte ani, perioadă în care a fost creată cea mai puternică comunitate de bicicliști din România, la Timișoara. În prezent, pe străzile orașului circulă aproximativ 16.000 de bicicliști cu număr „Verde pentru Biciclete”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.