ÎNFIORĂTOR O femeie din Timiș locuiește în condiții inumane, într-o casă din...

ÎNFIORĂTOR O femeie din Timiș locuiește în condiții inumane, într-o casă din scânduri care riscă să cadă pe ea. Cum vrea un timișorean să-i schimbe viața FOTO

2
DISTRIBUIȚI

maria ban

Maria Ban, o mână de om de 44 de ani, își duce veacul la marginea unui sat din județul Timiș, într-o casă dărăpănată. Femeia locuiește în condiții înfiorătoare, într-o casă formată din patru pereți din scânduri, fără geamuri și un acoperiș din țiglă care stă să cadă. Maria Ban nu are niciun venit, astfel că se bucură nespus atunci când face rost de niște bănuți pentru o bucată de pâine, după ce a lucrat cu ziua sau cu ora pe la localnicii din Ohaba-Forgaci, un sat aflat la aproximativ 50 de kilometri de Timișoara.

Remus Lupu, un tânăr din Timișoara, a fost emoționat de povestea cutremurătoare a Mariei Ban, astfel că s-a decis să facă ceva pentru a-i schimba viața în bine. Astfel, timișoreanul a creat un grup pe Facebook, la sfârșitul lunii februarie, „Azi o ajutăm pe tanti Maria”, în speranța că va reuși să-i mobilizeze pe oamenii cu suflet mare să-l ajute să construiască măcar o cameră decentă în care Maria Ban să locuiască.

1555391_1542247722708999_6819243768639109741_n

„Eu am câini care trăiesc în condiții mai umane decât această ființă. Închisorile comuniste au fost ușoare. Sunt întristat și cutremurat de ce am văzut”, aceasta a fost reacția unui bărbat care s-a decis să o viziteze pe Maria Ban, după ce i-a aflat povestea de pe Facebook. Remus Lupu ne povestește că locuința Mariei mai are un pic și cade pe ea. „De când am aflat de cazul ei, merg în fiecare săptămână să-i duc de mâncare. Trăiește în întuneric, pentru că i-a fost tăiat curentul. Are un mare deficit de vedere, iar din cauză că nu a avut posibilitatea să se deplaseze în Lugoj la controlul oftalmologic, i-a fost tăiată pensia de handicap.


Rămasă și fără acte de identitate, i-a fost tăiat și ajutorul social”, spune Remus Lupu.

Tânărul din Timișoara povestește că soțul Mariei Ban a decedat, iar în urmă cu aproximativ zece ani, reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului i-au luat copiii, pentru că locuiau în condiții mizere. De atunci, femeia a rămas cu o traumă și, deși are rude în Brașov, nu vrea să plece din casa din localitatea timișeană pentru că se gândește că cei doi copii o vor căuta la un moment dat.

11000341_1542838129316625_606885733650439944_n

În urmă cu doi ani, a fost început un proiect de construcție a unei camere pentru Maria Ban, însă, după ce aproape că au fost ridicați pereții camerei, proiectul a fost abandonat. „Am creat acel grup pe Facebook în speranța că voi reuși să construiesc o cameră pentru Maria Ban, nimic mai mult, să nu o bată vântul. Mi-e teamă să nu găsesc această casă dărâmată pe ea. E nevoie de doar cinci rânduri de cărămidă pentru a finaliza pereții, plus materiale pentru acoperiș, ferestre, uși și mobilă după ce camera va fi amenajată”, spune Remus Lupu.

Oamenii cu suflet mare care doresc să schimbe viața unui om sărman și să doneze alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, medicamente sau materiale necesare realizării camerei în care Maria Ban să locuiască, sunt încurajați să intre pe pagina de Facebook a grupului „Azi o ajutăm pe tanti Maria” sau să sune la numărul de telefon 0786 177 800.

2 COMENTARII

  1. Remus Lupu este din Lugoj, nu din Timisoara. si da, am fost acolo si nu mi-a venit sa cred ca un suflet poate sa traiasca in asemenea conditii si sa fie uitata de oameni

  2. Nu e doar un suflet in aceste conditii !…treziti-va macar in 2015.Stim cu totii cate suflete au aceasta soarta dar se publica cate unul ca sa mai scoata niste audiente la reating !Parerea mea este una si buna.Nu exista padure fara uscaturi dar romanului nu-i pasa de semenii lui de aceea in secolul 21 intr-o tara Europeana sunt inca mii de oameni in aceasta situatie.Important este ca lumea trece pe langa ei de la revolutie pana azi si toti isi vad de treburile lor sa mai puna un etaj la casa facuta din minciuni si tradari.Este penibil sa si dati asemenea stire.Oricum va felicit pentru sufletul de a nu uita de ei dar e rusinos totodata sa stii ca Romania este o tara din Comunitatea Europeana si ai inca cateva mii de asemenea cazuri nu sute.Aici este problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.