INIȚIATIVĂ Un grup de studenți a reparat un trotuar care reprezenta un...

INIȚIATIVĂ Un grup de studenți a reparat un trotuar care reprezenta un adevărat PERICOL pentru pietoni. Ce manifest au inițiat și ce le cer timișorenilor FOTO

4
DISTRIBUIȚI

trotuar (7)

Studenții de la Facultatea de Arhitectură din Timișoara nu au mai putut suporta disconfortul și priveliștea dezolantă oferită de o porțiune de trotuar nefinalizată, aflată la intersecția străzii Traian Lalescu cu bulevardul Vasile Pârvan. Trotuarul respectiv se află exact la stradă, iar oamenii care treceau prin zonă erau nevoiți să îl ocolească pentru că era plin de noroi și ar fi putut să fie accidentați în gropi.

Patru tineri de la Facultatea de Arhitectură au ieșit în stradă și au construit un „trotuar” din lemn pe care să se poată circula. „Întâmplarea a avut loc săptămâna trecută. Eu, alături de alți trei colegi, am hotărât să construim un trotuar temporar, din lemn, până când se hotărăsc autoritățile să îl construiască cum trebuie. Am obținut paleți și scânduri gratis și ne-am apucat de treabă”, ne-a spus Ovidiu Toma, unul dintre studenți.

Studenții au lucrat mai ceva ca muncitorii. „Am lucrat de dimineața până seara, dar a mai rămas o porțiune mică de trotuar nefinalizată și am hotărât să o terminăm a doua zi, de dimineața”, a mai spus tânărul.

Culmea este că, în dimineața următoare, au apărut câțiva muncitorii în zonă. Aceștia au demontat trotuarul improvizat de studenți și s-au apucat de treabă. „Trotuarul nu a rezistat nici măcar 24 de ore pentru că a doua zi au venit niște muncitori și l-au demontat. Ei s-au apucat de construirea trotuarului care trebuia să fie acolo, de la început”.

Manifestul celor patru studenți arhitecți

Tinerii au vrut să transmită un mesaj în legătură cu ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută și au scris un manifest. Ei au explicat cine sunt, de ce au făcut asta și ce își doresc.

„Suntem patru studenți arhitecți cu viziunea de a realiza o schimbare pe plan social. Credem că o comunitate poate funcționa doar prin implicarea activă a cetățenilor. Refuzăm să ignorăm problemele spațiului public atunci când le putem remedia. De ce? Pentru că ni se pare inadmisibilă starea de indiferență cu care este tratată problema de față. În urma reamenajării trotuarului de pe bulevardul Vasile Pârvan, porțiunea de legatură dintre acesta și trotuarul de pe strada Traian Lalescu a fost ignorată pentru prea mult timp. Având în vedere starea actuală, spațiul fiind nepavat, generează un disconfort pietonilor și bicicliștilor. Astfel, am ales să ne implicăm activ și să rezolvăm noi problema. Vrem să arătăm că oricine poate face o schimbare în bine. Prin manifestul nostru, sperăm să generăm o serie de acțiuni asemănătoare. Vrem astfel să dăm primul impuls spre o schimbare a mentalității și o recâștigare a spațiului public. Să reafirmăm o conștiință în care spațiul public redevine un drept al tuturor.


Un drept pentru care merită perseverat și care merită susținut”, au transmis băieții în manifest.

Cei patru tineri care are au realizat trotuarul din lemn și au scris mica „proclamație” sunt Glad Carpencu, Mihai Moldovan, Oțelariu Teofil și Ovidiu Toma.

4 COMENTARII

  1. Este limpede ca cerul asta de primavara ca in politica nu intra oameni destepti. Nici cu mintea deschisa. Nici intelepti. Nici generosi. Nici priceputi. Nici umani. Si lista continua…. Iar in functiile administrative, nici atit! Mai ales in cele cu tablita pe usa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.