INVESTIȚIE Aparate medicale de ultimă generație, de aproape nouă milioane de euro,...

INVESTIȚIE Aparate medicale de ultimă generație, de aproape nouă milioane de euro, pentru ambulatoriul Spitalului Județean din Timișoara. Când vor ajunge echipamentele performante

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 11

Ambulatorul de Specialitate al Spitalului Județean Timișoara va fi modernizat și dotat cu echipamente medicale de ultimă generație, în perioada următoare. Reprezentanții Consiliului Județean Timiș anunță că, în urmă cu două zile, a fost semnat contractul de finanțare pentru un proiect european în valoare de 56 de milioane de lei, din care aproape 42 de milioane de lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă, bani care vor fi alocați pentru modernizarea ambulatorului.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că 90 % din banii care vor veni în cadrul acestui proiect vor fi folosiți pentru achiziționarea unor aparate medicale performante și doar o mică parte din sumă va fi alocată pentru lucrări la ambulator.


„Vorbim de opt, nouă milioane de euro, bani cu care vor fi cumpărate echipamente medicale, precum computer tomograf, RMN, ecografe, gastroscop sau cardiotocografe”, ne-a spus Marius Craina.

Perioada de implementare a proiectului „Modernizare Ambulator de Specialitate SCJUT” este de 11 luni. Obiectivul proiectului vizează creşterea nivelului de protecţie a sănătăţii cu îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiunea de Vest, prin furnizarea unor servicii publice de sănătate la o calitate crescută şi sporirea accesului populaţiei la acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.