Lacul Mărghitaș, primul din Banat creat în scop turistic. Locul FASCINANT și...

Lacul Mărghitaș, primul din Banat creat în scop turistic. Locul FASCINANT și ideal pentru timișorenii care caută liniștea muntelui FOTO

1
DISTRIBUIȚI

lacul marghitas

Timișorenii care vor să se relaxeze un weekend în natură și să-ți umple plămânii cu aerul curat de munte pot alege un loc fascinant, dar mai puțin cunoscut din această parte a țării. Este vorba despre Lacul Mărghitaș, aflat la doar trei kilometri de orașul Anina, un paradis al naturii în care te poți încărca de energie.

Lacul Mărghitaș se află într-o zonă care pare desprinsă din povești, și anume Munții Aninei, în județul Caraș-Severin, unul dintre locurile pitorești din vestul țării. Acest lac din Banat este unul cu totul special, pentru că este primul lac din această parte a României care a fost creat în scop turistic, în anul 1940. Lacul de acumulare Mărghitaș are formă de săgeată, este situat pe râul Buhui și se desfășoară pe o suprafață de patru hectare.

lacul marghitas

Lacul se află în stațiunea Mărghitaș, situată la o altitudine de 680 de metri, ce are un cadru natural fabulos de pitoresc, asta datorită pădurilor de conifere și foioase, dar și a lacului Mărghitaș, ce oferă posibilități de agrement.


De pe platoul acestei stațiuni pot fi admirate peisajele fascinante din Munții Aninei.

Lacul este plin de vegetație acvatică, dar în apele sale de un albastru deosebit se găsesc și pești precum linul, cleanul sau caracuda. Deci, timișorenii care doresc să se relaxeze într-un weekend în natură sau să pescuiască sunt așteptați în stațiunea din Munții Aninei. De asemenea, în apropierea lacului Mărghitaș se află un alt loc superb, și anume lacul Buhui, cele două locuri fiind considerate raiul pescarilor, în același timp fiind ideale pentru a asculta liniștea naturii.

Foto: Ciprian Floare și Turism-Anina

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.