Liceenii din Timișoara reprezintă România la un festival internațional. Despre ce este...

Liceenii din Timișoara reprezintă România la un festival internațional. Despre ce este vorba

0
DISTRIBUIȚI

teatrul german nil lenau

Trupa de teatru şcolar Nil a liceului timişorean Nikolaus Lenau, în colaborare cu teatrul german, prezintă astăzi, 13 martie, în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret din Varaždin (Croaţia), spectacolul „Cei doi Pierrot” de Edmond Rostand.


Participarea la festival face parte din programul de pedagogie teatrală a teatrului german timişorean, care este sprijinit atât de municipalitate cît şi de fundaţia landului Baden-Württemberg pentru cultura şvabilor dunăreni.

Trupa de teatru Nil, a cărei activitate se desfăşoară în colaborare cu teatrul german, a fost înfiinţată în 1996 de actorul Christian Bormann şi este alcătuită din elevi ai liceului german. În 1998 s-a înfiinţat şi trupa Nil-Junior pentru elevii din ciclul gimnazial, iar în 2008 – trupa de teatru studenţesc After-Nil. În toţi aceşti ani, trupele şi-au prezentat spectacolele la numeroase festivaluri de teatru şcolar şi de tineret din Germania, Ungaria, Croaţia şi România. O bună parte dintre membrii trupei Nil care au absolvit liceul au continuat să studieze actoria, ajungând să joace pe scene din Timişoara, Bucureşti ori din Germania.

Tot în cadrul festivalului, Harald Weisz şi Lucian Pană, de la secţia de actorie în limba germană a facultăţii de muzică din cadrul Universităţii de Vest, împreună cu actriţa teatrului german Isolde Cobeţ, care este şi coordonatoare trupei Nil, vor susţine în 14 martie un atelier de actorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.