Made in TM vine cu o nouă iniţiativă de sprijinire a scenei...

Made in TM vine cu o nouă iniţiativă de sprijinire a scenei locale: podcast-uri cu artişti timişoreni. Grave For Sale şi Bujor Hariga deschid conceptul

1
DISTRIBUIȚI

madeintm-640x427Mişcarea Made in TM iniţiată pentru a sprijini talentele locale a lansat astăzi un nou proiect care constă în realizarea de emisiuni radio mai neconvenţionale, podcast-uri dedicate artiştilor timişoreni care au ceva de zis. „Sunt practic interviuri, un soi de prezentare a unor iniţiative. Podcast-urile astea vor pune accentul pe oameni cu iniţiativă din oraşul ăsta. La început va fi vorba despre muzică, dar pe viitor nu ne limităm la acest domeniu“, spune Dudu din anonimTM, unul din iniţiatorii mişcării Made in TM. Creatorii primei compilaţii sonore care cuprinde exclusiv muzicieni timişoreni, anonimTM, au pornit un şir de evenimente dedicate muzicii realizate în oraşul nostru, ce cuprinde o serie de concerte şi alte acţiuni conexe dedicate artiştilor locali. Primele două emisiuni realizate în cadrul acestui nou proiect sunt dedicate formaţiei Grave For Sale şi binecunoscutului chitarist Bujor Hariga.

„La aceste emisiuni, Bogdan Puriş este vocea, iar Uţu Pascu este sunetul. Fiecare podcast este realizat în altă locaţie, primele două emisiuni au fost realizate în D’arc şi Uman. Vrem ca emisiunile astea să fie atemporale, să le poţi asculta şi azi şi peste un an. Va fi o chestie lunară.


Emisiunile astea încearcă să facă focus pe artist, locaţie şi oamenii care îl fac“, a mai adăugat Dudu. Anul trecut, pentru al doilea an consecutiv, Made in TM a iniţiat un concert de sprijinire a trupelor timişorene, care s-a desfăşurat în cadrul festivalului Bega Bulevard. Alături de Made in TM-ul din 2013 – care a inclus concerte cu 18 trupe locale – platforma a continuat iniţiativa de consolidare a comunităţii muzicale locale, printr-o serie de acţiuni adresate trupelor de elevi, evenimentul final al acestei iniţiative fiind un concert cu cinci trupe de liceeni din oraşul nostru, desfăşurat sub numele de Crud. În ceea ce priveşte viitoarele acţiuni ale celor care au pus la cale Made in TM, realizatorii acestei platforme au planuri măreţe.

„2014 a fost un an de regrupare. S-a pierdut puţin din avântul iniţial. Noi n-am avut fonduri şi chestii pe gratis e foarte greu să faci. Am reuşit totuşi să punem roţi în mişcare. Vor apare în scurt timp la Digi24 Timisoara video-urile cu trupele care au cântat anul trecut, la evenimentul nostru. Am pus la cale şi trei programe inedite care vor avea loc în acest an. Vom colabora cu Primăria pentru realizarea lor. Am încercat să venim cu idei care pot ajuta oraşul nostru. Nu numai ca societate în general, dar şi în lupta noastră pentru capitala europeană culturală. Motto-ul nostru cu <<Nu se întâmplă nimic în Timişoara>>, e un fel de glumă. Acum doi ani chiar nu prea se întâmplau evenimente. Astăzi, sunt multe. Poate că şi din cauza noastră. M-aş bucura ca măcar o sutime din evenimentele care au loc în Timişoara să se întâmple din cauza noastră“, a mai adăugat Dudu. Primele două emisiuni Made in TM se pot asculta aici.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.