Mai lăsați-mă cu nevinovăția voastră

Mai lăsați-mă cu nevinovăția voastră

0
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Dacă faci un pas înapoi și arunci o privire de ansamblu în politica românească, te apucă durerea de cap. Numai aici, la noi în Timiș, nume (odată) mari, ca Ostaficiuc, Popovicu, Bojin, sunt în centrul unor dosare de trafic de influență sau corupție sau ce-o mai fi.

Senatorii și parlamentarii, însă, se bucură de o imunitate care nu poate fi ridicată decât prin votul colegilor. Iar cei vizați, în mare parte, se milogesc și se miruiesc în fața colegilor ca să rămână cu imunitatea intactă.

Mai apare câte unul, cum a fost recent Darius Vâlcov, care cere să-i fie ridicată imunitatea, încercând astfel mai mult sau mai puțin „la derută” să indice că nu este vinovat de luare de mită.


De vreo 2 milioane de euro, așa cum zice DNA-ul. Dar faptul că cele 101 de tablouri de zeci de mii de euro adunate de-a lungul anilor se află în mare parte în dulapuri și sub paturi, și nu pe pereți, nu lasă o impresie prea bună. Iar când soția sa, Lavinia Șandru, ajunsă între timp gazda unei emisiuni TV, se lamentează spunând „Doamne, ce colegi mi-a fost dat să văd”, nu pot decât să presupun că se referă la foștii colegi din politică. Nu că presa ar fi plină de sfinți, dar totuși.

Partea cu mirul, știți voi care, nu reiau detaliile, nu m-a deranjat în mod deosebit. Fiecare cu credința, superstițiile sau obiceiurile lui. M-a deranjat, însă, partea cu „mai lăsați-mă cu constituția”. Pe bune? Fix asta vreau să aud de la un senator, cerceta-v-ar DNA-ul pe toți.

Dar când numărul senatorilor sau deputaților care au fost sau sunt în centrul unor dosare DNA este de ordinul zecilor, mai era nevoie de vreo dovadă că avem o problemă? De fapt, dacă stau să mă gândesc, n-avem nicio problemă. Procentul de demnitari certați cu legea reflectă probabil proporția de cetățeni-model din popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.