Managerul de TOP Dan Bedros a dezvăluit, la PRESSALERT LIVE, cum i-a...

Managerul de TOP Dan Bedros a dezvăluit, la PRESSALERT LIVE, cum i-a convins pe francezi să investească la Timișoara VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

dan bedros1

Timișoreanul Dan Bedros, unul dintre cei mai buni cunoscători ai pieței de telecomunicații din România, care a ocupat funcții de conducere în Alcatel timp de 17 ani, a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, despre cum a fost trecerea de la comunism la capitalism, și nu numai.

Fostul director general al Alcatel România a povestit că și înainte de 1989 a lucrat în vestul Europei, deci „știam sistemul capitalist”. „Am trecut prin faza aia când muncitorii își alegeau conducătorii, care era tipic comunistă, o chestie originală în România. Ideea asta a influențat soarta multor întreprinderi. Dacă întreprinderea era mai evoluată în sensul masei de muncitori, siguri își alegeau conducătorii care pot să-i ducă înainte, dacă era mai puțin dotată, își alegeau directorii care erau mai înțelegători. La noi, fiind institut de tehnică de calcul, 80 % erau ingineri, știau că eu cunosc ce înseamnă capitalismul și m-au votat”, a explicat Dan Bedros.

Timișoreanul consideră că țara noastră a făcut multe erori, asta pentru că a fost denigrat tot ce s-a făcut înainte de 1989.


„Noi am zis că tot ce a fost în comunism a fost o prostie. Înainte, directorul general era pus politic, clar, dar directorul tehnic era specialist. Acum, toți sunt puși politic și, de fapt, nu ai parteneri, nu ai cu cine să discuți”, consideră Dan Bedros. Timișoreanul mai este de părere că anumite întreprinderi au reușit să reziste pe piață de-a lungul anilor pentru că „au avut un management competent, a fost ales un om de meserie”.

Fostul director general al Alcatel România a vorbit și despre perioada în care a fost ales să conducă această companie. „În momentul în care au fost ales m-am gândit cum refac practic fabrica. Mi-am dat seama că trebuie să trec de la calculatoare de la telecomunicații și atunci am spus că îmi trebuie doi ani, ca și un pom, îl plantezi și aștepți să aibă fructe. Dacă nu o fac, plec. Francezii au recunoscut că piața din România era extrem de importantă, vorbeam de patru-cinci milioane de linii telefonice. În prezent, telecomunicațiile au ajuns cel mai dezvoltat domeniu în România, datorită unui ministru din ’90 care era de meserie și care a făcut strategia de dezvoltare a țării noastre pe 25 de ani în digital”, a povestit Dan Bedros.

Timișoreanul consideră că Alcatel România a reprezentat „o școală, a creat un model”. În final, Dan Bedros a ținut să precizeze că și-a dedicat cariera „dezvoltării economiei din Timiș”, și tocmai de aceea a și acceptat, în anul 2012, să fie consilierul de business al președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

4 COMENTARII

  1. Din 67-1989 diverse functii :Adica ce ? Chestia cu Vestul nu era posibila decat alora de treceau pe la Jimbolia sau treceau Dunarea inot . In rest…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.