Medicii de la Maternitatea „Bega” din Timișoara, deciși să NU facă AVORTURI...

Medicii de la Maternitatea „Bega” din Timișoara, deciși să NU facă AVORTURI la cerere înainte de Paști. Care este motivul

1
DISTRIBUIȚI

bebelus_picioruse

Femeile din județul Timiș care vor să avorteze, săptămâna viitoare, și ajung la Maternitatea „Bega” din Timișoara vor fi refuzate de către toți medicii ginecologi care lucrează aici. Motivul? Este Săptămâna Mare, adică ultima perioadă care marchează Postul Paștelui, iar medicii s-au decis să nu facă niciun chiuretaj la cerere în aceste zile din motive religioase.

Marius Craina, medic ginecolog la Maternitatea „Bega” și manager al Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că în această maternitate lucrează aproximativ 30 de medici ginecologi.


Aceștia refuză să facă avorturi la cerere atât în ultima săptămână dinainte de cele două sărbători mari, în zilele de Paști sau Crăciun, dar și în sărbătorile cu cruce roșie din calendar. „Nu cred că se întâmplă nimic dacă refuzăm să facem avorturi la cerere 8-9 zile, în perioada sărbătorilor pascale”, ne-a spus Marius Craina.

Și la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara, o parte din medici vor refuza să facă chiuretaje în aceste zile. „O parte din medici nu mai fac deloc avorturi, o parte doar înainte de sărbători și în timpul lor”, a precizat și medicul ginecolog Olimpia Oprea.

Doar în primele nouă luni ale anului trecut, peste 2.000 de timișence au ajuns pe masa de chiuretaj în spitalele de stat. Însă, în realitate cifrele sunt mult mai mari, și asta pentru că avorturile realizate în cabinetele particulare nu sunt raportate Direcției de Sănătate Publică Timiș.

1 COMENTARIU

  1. Renuntarea la o viata depinde de calendarul ortodox, catolic sau protestant? De ce doar in aceasta saptamana? Profesia de medic e laica sau nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.