Medicii timișoreni vor învăța să opereze copiii pe INIMĂ. Cum se pot...

Medicii timișoreni vor învăța să opereze copiii pe INIMĂ. Cum se pot specializa

0
DISTRIBUIȚI

operatie-640x480

Sunt tot mai multe șanse ca, în viitorul apropiat, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara să poată fi operați pe inimă chiar și copii. 235 de medici și asistente medicale din întreaga țară vor participa, în acest an, la activități de formare profesională în domeniul cardiologiei și chirurgiei cardiovasculare pediatrice.


Totul în cadrul unui proiect în valoare de 4,7 milioane de euro finanțat din Fondul Social European derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș și Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj.

Reprezentanții Universității de Medicină din Timișoara anunță că vor fi specializați în cadrul proiectului 75 de medici și 160 de asistente medicale provenind, în special, din spitalele din Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Timișoara și București. Astfel, medici specialiști, primari, medici rezidenți în ani terminali și asistenți medicali din specialități precum cardiologie pediatrică, cateterism intervențional, chirurgie cardiovasculară, ATI, neonatologie/pediatrie, radiologie și imagistică se pot înscrie în proiect.

Medicii și asistenții medicali din Timișoara pot să-și depună dosarele de candidatură în perioada 5 – 17 martie. Proiectul „Competitivitate pentru inima copiilor: cardiologie și chirurgie cardiovasculară pediatrică – CORDISPED” va trebui să se încheie în decembrie 2015. Mai multe informații despre proiect se găsesc AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.