Metoda CONTROVERSATĂ pe care au ales-o drumarii pentru a asfalta autostrada Timişoara...

Metoda CONTROVERSATĂ pe care au ales-o drumarii pentru a asfalta autostrada Timişoara – Arad. Cât va ţine „cârpeala”?

0
DISTRIBUIȚI
autostrada nadlac - arad
Drumarii au ales cea mai proastă vreme pentru repararea autostrăzii Timişoara-Arad: ploaia torenţială.

Ieri a plouat în Arad, la un moment dat precipitaţiile fiind importante cantitativ, scrie aradon.ro. Însă pentru muncitorii care s-au gândit să repare autostrada Arad-Timişoara vremea nu a părut a fi o problemă.


Trebuie menţionat faptul că şoseaua de mare viteză a cedat iar. Gropile şi-au făcut apariţia pe partea carosabilă imediat după trecerea sezonului rece. Pentru ca traficul să fie unul în regim de siguranţă, a fost nevoie de intervenţia muncitorilor. Aceştia s-au conformat şi s-au deplasat pe teren. Au închis circulaţia pe o bandă, pe sensul de mers Arad-Timişoara, au început să decoperteze asfaltul cu probleme, dar între timp a venit ploaia.

Acest lucru nu i-a oprit, însă, pe muncitori, conform portalului arădean. Au turnat straturi uriaşe de asfalt (din punct de vedere al suprafeţei) chiar în gropile pline cu apă, în timp ce ploaia torenţială cădea peste asfaltul încins, proaspăt turnat. Specialiştii în domeniu nu dau nicio şansă ca reparaţia să reziste. „Dacă asfaltul a fost turnat pe ploaie, acesta nu face priză cu stratul de bază pe care a fost turnat. Este o chestiune de timp până în momentul în care bitumul va ceda, va crăpa, iar gropile vor reapărea”, a spus un drumar cu experienţă pentru sursa citată.

Având în vedere că lucrările executate pe asemenea vreme, sunt în general provizorii, nu ar fi de mirare ca în următoarele săptămâni drumarii să reia lucrările, pentru care vor fi plătiţi, desigur, din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.