Misiune încheiată cu succes pentru cei doi polițiști timișeni trimiși în Bulgaria....

Misiune încheiată cu succes pentru cei doi polițiști timișeni trimiși în Bulgaria. Câți turiști au fost ajutați de agenții români

0
DISTRIBUIȚI

politisti1

Turiștii români care au ales să-și petreacă vacanța de iarnă în stațiunea bulgară Bansko au avut parte de sprijin din partea polițiștilor români. Vă reamintim că în perioada 14 decembrie  – 9 martie, șase polițiști români, între care și doi din cadrul IPJ Timiș, au plecat în stațiunea montană Bansko din Bulgaria în cadrul unei misiuni pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru a-i ajuta pe turiștii români să relaționeze cu autoritățiile bulgare dacă este cazul. Misiunea s-a încheiat cu succes, iar polițiștii s-au intors acasă.

Este al cincilea sezon în care se organizează astfel acțiuni, iar turiștii români s-au arătat mulțumiți de fiecare dată pentru că au avut alături de ei polițiști români care să îi ajute la nevoie.

„În urma activităţilor desfăşurate, cei şase poliţişti români detaşaţi în Bulgaria au consiliat 1.147 de turişti români, în special cu privire la informaţii referitoare la identificarea unor spaţii de cazare sau în legătură cu prevederile legislative din ţara gazdă, facilitând comunicarea între autorităţile bulgare şi turiştii români.


De asemenea, au asistat 79 turişti români care au fost implicați în diferite evenimente, facilitând comunicarea între autorităţile bulgare şi aceștia”, au transmis reprezentanții IGPR.

Pentru că numărul turiștilor a fost foarte mare, la activități au participat și polițiști din Grecia, iar alături de cei din România au rezolvat mai multe probleme cu care s-au confruntat românii plecați în stațiune. De exemplu, au fost probleme în legătură cu autovehicule parcate ilegal și cu schimburile valutare în cazul în care au existat diferențe între cursul afișat și cel practicat.

Reprezentanții IGPR au mai anunțat că pe durata sezonului turistic de iarnă, în urma activităților desfășurate împreună cu partenerii bulgari, nu au fost înregistrate infracţiuni sau încălcări grave ale ordinii şi liniştii publice comise de cetăţeni români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.