Monica Grigore, declarată „FEMEIA ANULUI” de revista „Avantaje”, a dezvăluit, la PRESSALERT...

Monica Grigore, declarată „FEMEIA ANULUI” de revista „Avantaje”, a dezvăluit, la PRESSALERT LIVE, dramele prin care trec bolnavii de cancer. Ce semnal de alarmă a tras VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

monica grigore7

Monica Grigore, declarată „femeia anului” de revista „Avantaje” la categoria Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului, membră a Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” a fost invitată în acestă seară la PRESSALERT LIVE, unde a vorbit despre lupta bolnavilor de cancer cu sistemul. Deşi în mare parte asociaţia din care face parte a fost remarcată pentru lupta privind un al doilea diagnostic, Monica Grigore a declarat că „activitatea voluntarilor <<Dăruieşte Viaţă>> nu acoperă strict partea de second opinion sau momentul diagnosticării, suntem acolo lângă un om, indiferent când se află în lupta cu cancerul. Ar fi bine să se întâmple de la început, dar nu de fiecare dată îi găsim atunci, de multe ori ne caută când nu mai au parte de tratament şi intră în panică”. Acesta a povestit că ideea celui de-al doilea diagnostic i-a venit atunci când nu a ştiut cum să anunţe o familie că un membru al ei a fost diagnosticat cu cancer şi a sfârşit prin a le propune să ceară o a doua opinie.

„Aş vrea să spun că am avut acestă idee minunată, dar nu a fost o idee. Habar nu aveam la momentul respectiv, eram voluntar în asociaţie în primul moment din viaţa mea în care trebuia să anunţăm o familie că pronosticul este foarte prost.


Trebuia să mutăm un copil de la Iaşi la Spitalul Louis Ţurcanu, am aflat că drumul nu ar fi fost bun pentru pacient. Nu am ştiut cum să spun, am auzit doar <<vă rog să nu ne părăsiţi>>. Am crezut că poate fi primul pas în drumul acesta și am spus că bucata aceea de tumoră, care s-a scos, ar trebui să o mai vadă cineva”.

Monica Grigore a mai spus şi că diagnosticele greşite sunt frecvente, uneori asociaţia având chiar şi câte trei cazuri pe săptămână, iar în amintirea celor care au murit aceasta şi-a acceptat premiul acordat de revista Avantaje spunând că „am primit premiul acela în amintirea Roxanei, pacient român diagnosticat şi tratat eronat cinci ani şi jumătate, azi înger, pentru că asta e credinţa mea”.
Legat de medicii din România, Monica Grigore a spus că „nu cred că e rea voinţă, sentimentul meu e că e un soi de oboseală, de lehamite. Nu cred că cineva îşi doreşte să lase un pacient să moară. Nu au acces la informaţii atât de uşor cât au medicii din străinătate. Nu ştiu.”

Mai mult, asociaţia din care face parte voluntara a jucat un rol important şi în episodul crizei de citostatice care a marcat România la nivel naţional, atunci prin faptul că voluntarii cumpărau medicamente din străinătate pentru a ajuta bolnavii din ţară. Poate cea mai mare dorinţă este să rămână în sistem. Cât despre o îmbunătăţire a situaţiei, Monica Grigore spune că i-ar cere ministrului Sănătăţii să schimbe legislaţia privind malpraxisul. „Mi-aş dori să nu mai fie protejaţi de lege să persiste în eroare (n.r- medicii). Prinde hoţul scoate-i ochii! Găseşte-l pe ăla care a greşit, sunt o gaşcă întreagă. Prima mea dorinţă ar fi să se lucreze un pic la lege, măcar de teamă să fie un pic mai atenţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.