Nicu Covaci la finalul concertului nostalgic de la Timişoara: „Phoenix are un...

Nicu Covaci la finalul concertului nostalgic de la Timişoara: „Phoenix are un tobar care îi dă lecţii lui Ţăndărică“ FOTO și VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

nicu covaci si moni bordeianu concert (7)

Turneul „Vremuri – Remember the ’60s“, pus la cale de Nicu Covaci şi Moni Bordeianu, două personalităţi marcante ale rock-ului autohton, a poposit duminică seara în clubul Daos, unde melomanii au avut parte de o seară desfăşurată sub semnul spontaneităţii, după cum a remarcat cu mai multe prilejuri la faţa locului liderul trupei Phoenix.

Evenimentul a debutat cu un moment special susţinut de Florin Manca, acesta oferind o porţie de sound-uri arhaice cântate la tulnic. Înainte de a trece la tematica concertului, muzicienii au prezentat „Ciocârlia“, în aplauzele celor prezenţi. Întreg concertul a fost unul într-adevăr, „ca pe vremuri“, cu bune şi rele. A fost mai degrabă o întâlnire sonoră cu prieteni, căci spontanietatea invocată de Nicu Covaci a inclus şi momente mai puţin reuşite, în care din varii motive piesele prezentate publicului nu au sunat aşa cum ar fi trebuit. Cu toate acestea, publicul – alcătuit în mare parte din categoria celor pe care ne place să îi etichetăm drept „nostalgici“, indiferent de vârsta lor – a avut parte de o seară agreabilă, care a declanşat amintiri frumoase celor care au plătit biltul de intrare. N-a fost neapărat un concert propriu – zis, ci, după cum a mărturisit şi Nicu Covaci pe scenă – „o seară în care ne distrăm împreună cu voi, plină de spontaneitate. Avem voie să ne distrăm şi noi, nu?“.

Printre cover-urile care au răsunat la faţa locului s-au numărat piese din repertoriul Beatles, The Byrds sau Rolling Stones, iar a doua parte a evenimentului a inclus – suprinzător pentru unii – şi o serie de piese Phoenix. Alături de Moni Bordeianu și de Nicu Covaci, pe scenă s-au aflat Dzidek Marcinkiewicz (keyboard, bass) și Roxana Zanga (tobe), iar invitaţii speciali ai concertului din Timişoara au fost doi prieteni apropiaţi ai trupei, Titi Dragomir şi Gigi Strâmbeanu, care au cântat non-stop alături de muzicieni. Evenimentul a avut parte de o serie de „opriri“ neprevăzute. Nicu Covaci, „cu gâtul paradit“ (după cum a declarat pe scenă), spre bucuria spectatorilor, a interpretat şi o serie de piese Phoenix, inclusiv o piesă care nu a fost compusă în „vremurile anilor 60“, „În umbra marelui URSS“.

Din programul serii n-au lipsit nici eternele probleme tehnice invocate de Nicu Covaci, iar în final acesta a ţinut să transmită un mesaj tuturor fanilor formaţiei.


„Azilul de bătrâni Phoenix s-a transformat în grădiniţa Phoenix. Pentru mai multe piese Phoenix, veniţi la concertele noastre. Phoenix are un tobar care îi dă lecţii lui Ţăndărică. Şi nişte colegi fantastici. Pentru conţinut ascultaţi discul nou <Vino Ţepeş>. Cred că un Ţepeş ar fi bine venit în vremurile noastre. Lucrăm la Ante Mioriţa. În sfârşit am găsit sprijin, vom scoate discul la Roton“, a spus Nicu Covaci. Dincolo de toate, concertul din Timişoara a fost un bun prilej pentru amatorii de Phoenix să petreacă o seară alături de amintirile anilor de aur. Deşi clubul Daos nu a fost arhiplin – aşa cum ne-am fi aşteptat – şi au existat „hibe“ mai mult sau mai puţin tehnice, oprirea locală a turneului Vremuri a declanşat emoţii pozitive printre cei prezenţi, nostagicii plecând spre case cu amintirea unei seri deosebite.

2 COMENTARII

  1. asta e chiar culmea. oricine urmareste clipurile de pe FB poate observa ca desi probabil D-lui COvaci i se pare cool sa aiba o pustioaica la baterie, in nici un caz nu-i da lectii lui Tandarica. mai mult (sau mai bine zis putin) e chiar modesta la tobe …

  2. Nicu Covaci are „gatul paradit” de cateva zeci de ani… Despre moderație și bun simț în declarații n-are sens să vorbim, că omul nu are așa ceva. Nimeni nu-i contestă meritele și rolul dintr-o anumită perioadă, dar chiar n-a inventat el muzica rock, oricât de mulț și-ar fi dorit. Îngâmfarea asta și felul în care jignește pe toată lumea a îndepărtat și prietenii, și fanii… Și atunci să ne mirăm că n-a fost plin la concert?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.