O asociație din Timișoara cere Ministerului Culturii exproprierea Casei Muhle, monumentul istoric...

O asociație din Timișoara cere Ministerului Culturii exproprierea Casei Muhle, monumentul istoric aproape DISTRUS de clanul țigănesc care îl are în proprietate

0
DISTRIBUIȚI

protest casa muhle03_resizeO organizație din Timișoara cere exproprierea casei Muhle, aflată în proprietatea unui clan țigănesc. Acesta a distrus aproape iremediabil imobilul de patrimoniu.

Solicitarea vine din partea Asociației „Salvați Patrimoniul Timișoarei” și a fost depusă și înregistrată la Ministerul Culturii. Prin adresa respectivă, președintele asociației, timișoreanul Ilie Sârbu, solicită Ministerului Culturii să intervină în demararea procedurii de expropriere a imobilului de pe bulevardul Mihai Viteazu nr.


3. Reamintim că, în 2013, fostul ministru al Culturii, Daniel Barbu, declarase, cu ocazia unei vizite la Timișoara, că este dispus să se implice în salvarea clădirii, tot prin expropriere.

casa muhle 3

Casa Muhle, care a aparținut celebrului florar Wilhelm Muhle, este subiect de dispută între rromi, edili și timișoreni, de mai bine de patru ani. Cumpărată de clanul țigănesc Stancu, clădirea a ajuns o ruină, în spatele gardurilor înalte, după ce proprietarii au distrus, ilegal, acoperișul și o parte din ziduri. În repetate rânduri, Mirela Stancu, proprietara casei, s-a oferit să vândă imobilul primăriei. Prima data prețul cerut a fost de 1 milion de euro, iar acum doi ani, țiganii au redus prețul la jumătate. În ianuarie anul trecut, primarul Nicolae Robu a declarat că achiziția casei – emblemă pentru titulatura Timișparei de oraș al florilor, parcurilor și grădinilor – „nu este de interes pentru primărie”.

Vom reveni cu detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.