„Ora Pământului”, sărbătorită și la Timișoara. Când sunt așteptați iubitorii mersului pe...

„Ora Pământului”, sărbătorită și la Timișoara. Când sunt așteptați iubitorii mersului pe două roți la o plimbare cu bicicleta pe străzile orașului

0
DISTRIBUIȚI

ora pamantului

„Ora Pământului”, cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile, va fi marcată și la Timișoara. Sâmbătă, 28 martie, la ora locală 20.30, nu doar capitala Banatului, ci și peste 7.000 de orașe din peste 160 de țări vor stinge lumina timp de o oră cu scopul de a arăta preocuparea pentru protejarea naturii. De-a lungul celor șase ediții de până acum ale evenimentului „Earth Hour” din România, clădiri simbolice, castele, monumente și instituții au întrerupt iluminatul în mod simbolic și au găzduit evenimente tematice.

Pentru că în acest an mesajul și îndemnul organizatorilor pentru comunitatea „Earth Hour” din România este „Dăruiește naturii din energia ta”, românii sunt încurajați să stingă luminile în casă timp de o oră, pe 28 martie, dar și iasă la o alergare nocturnă, la o tură cu bicicleta sau o simplă plimbare simbolică prin oraș.


„În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber”, transmit reprezentanții organizației WWF România.

Astfel, în data de 28 martie, timișorenii sunt provocați să iasă la o plimbare cu bicicleta pe străzile orașului. „Prima pedalare urbană a anului se anunță oficial: de Ora Pământului ieșim cât mai mulți pe biciclete să pedalăm cu multă bună dispoziție timp de o oră pe străzile Timișoarei! Sâmbătă, 28 martie, ne vom aduna începând cu ora 17.00 în Parcul Central, urmând ca la ora 17.30 să plecăm într-un tur al orașului de aproximativ 10 kilometri, însoțiți de Poliția Rutieră”, a anunțat pe Facebook Timișoara Cycle Chic, organizatorul evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.