Parlamentar rus: Statele baltice, Polonia şi România, ţări agresive ce dictează agenda...

Parlamentar rus: Statele baltice, Polonia şi România, ţări agresive ce dictează agenda faţă de Rusia

0
DISTRIBUIȚI

kremlin moscova rusia

Parlamentarul rus Aleksei Puşkov a calificat luni statele baltice, Polonia şi România drept un „grup de ţări cu comportament agresiv” care aproape dictează marilor state europene agenda referitoare la Rusia, relatează agenţia Tass, în pagina electronică, citată de Mediafax.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei de Stat ruse, Aleksei Puşkov, a afirmat că statele baltice şi Polonia sunt un „cal troian” care subminează valorile Uniunii Europene în beneficiul unor interese ostile continentului.

„Acestea sunt ţările care, în realitate, fiind susţinute de SUA, reprezintă «calul troian» care schimbă aparenţele Europei nu în conformitate cu interesele europene, ci cu interese care vin din afară şi care sunt ostile Europei”, a declarat el luni în cadrul unei dezbateri în Parlament, cu tema „Rusia-UE: cine beneficiază de pe urma respingerii parteneriatului strategic?”.

„Aceasta este Europa care, în mare măsură, este subordonată fundamentelor anglosaxone, în care politicile faţă de Rusia depind în mod bizar de un grup de ţări est-europene cu comportament agresiv – mă refer la statele baltice, Polonia, România şi altele – care aproape dictează marilor state europene agenda referitoare la Rusia”, a apreciat Puşkov.


„Cred că, în urmă cu ceva timp, statele baltice şi Polonia au fost aduse prompt în NATO şi UE, iar unul dintre scopuri a fost ca ele să joace acum acest rol”, a adăugat parlamentarul rus.

„Integrarea acestor ţări în Uniunea Europeană a fost o strategie pe termen lung a SUA şi a celor pe care se bazează în Europa pentru a submina independenţa Uniunii în politica sa externă, inclusiv în relaţia cu Rusia, lucru care devine evident acum”, a precizat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.