Parlamentul a votat numirea lui Eduard Hellvig la şefia SRI: „Corupţia reprezintă,...

Parlamentul a votat numirea lui Eduard Hellvig la şefia SRI: „Corupţia reprezintă, în continuare, un factor de risc pentru siguranţa naţională”

0
DISTRIBUIȚI

hellvig

Eduard Hellvig a fost votat, luni, de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI), cu 498 de voturi ”pentru” şi 15 voturi ”împotrivă”, din totalul de 513 parlamentari care şi-au exprimat votul, scrie Mediafax.

Eduard Hellvig a declarat, luni, în plenul Parlamentului, după validarea sa în funcţia de director al SRI, că, în continuare, corupţia reprezintă un factor de risc pentru siguranţa naţională, afectând economia şi subminând funcţionarea instituţiilor.

„Consider esenţiale două coordonate de acţiune: combaterea corupţiei şi dezvoltarea capacităţii de apărare a siguranţei naţionale. Cu toate că s-au înregistrat progrese majore în ultimii ani, corupţia reprezintă în continuare un factor de risc pentru siguranţa naţională, afectând economia şi subminând funcţionarea instituţiilor”, a arătat el. Eduard Hellvig a declarat, luni, în plenul Parlamentului, după validarea sa în funcţia de director al SRI, că, în continuare, corupţia reprezintă un factor de risc pentru siguranţa

Hellvig a menţionat necesitatea unui stat puternic.


“Când istoria s-ar putea să nu mai aibă vreodată răbdare cu noi, dacă vrem ca România să rămână în picioare, va trebui să avem un stat puternic, clădit pe un parteneriat democratic, cu propriii cetăţeni şi pe piloni instituţionali solizi”, a explicat Hellvig.

El a arătat că doreşte aprofundarea cooperării operaţionale şi a schimbului de informaţii cu partenerii euro-atlantici, în special cu SUA, în contextul escaladării tensiunilor în regiunea nostră şi a deciziilor de repivotare militar-strategică a NATO în estul Europei.

Directorul SRI a menţionat că instituţia pe care o va conduce a cunoscut în ultimii ani un proces amplu de reorganizare şi modernizare, devenind un vector de stabilitate naţională.

“Responsabilitatea de asigurare a securităţii cibernetice a Ucrainei reflectă statutul obţinut în cadrul comunităţii de informaţii euro-atlantice. Prioritatea Serviciului în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanţei, atât în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, cât şi în context geostrategic tensionat”, a mai spus Eduard Raul Hellvig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.