Patru persoane au ajuns în stare GRAVĂ la spital după ce au...

Patru persoane au ajuns în stare GRAVĂ la spital după ce au consumat caș din piața locală. Ce răspuns dă direcția sanitară

0
DISTRIBUIȚI

branza

Administratorul şi alți trei angajați ai Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj au ajuns la Urgențe, în stare gravă, cu diaree și vărsături, după ce au mâncat brânză de la piață.

Potrivit oficialilor spitalului și alți lugojeni au venit în aceeași stare. În unele cazuri a fost necesară internarea. Cu toții au consumat caș cumpărat din Piaţa „Timişul”.


Problemele au început imediat după ce oamenii au mâncat brânza.

Inspectorii de la Direcţia de Sănătate Veterinară au început la Lugoj, alături de cei de la Direcţia de Sănătate Publică, o anchetă, imediat ce au fost informați cu privire la situație. Din informaţiile primite de Redeşteptarea, tuturor comercianţilor de brânză şi alte produse de provenienţă animală li s-au cerut probe din alimentele pe care le comercializează, pentru ca inspectorii să poată determina dacă acestea sunt bune sau nu de consum. „Cunoaştem situaţia de la Lugoj, dar ştim că este vorba despre un singur caz de îmbolnăvire care a fost deja externat. Nici nu s-a confirmat că acea stare de boală pentru care s-a prezentat la spital este din cauza consumului de brânză. Aceasta este la DSP în lucru, nu s-a dat încă un buletin de analiză, dar mi s-a spus că nu se confirmă şi colegii din laborator nu s-au alarmat că ar fi problemă, iar din analizele făcute pe pacient nu se confirmă că starea de disconfort a fost cauzată de consumul de brânză”, a declarat pentru aceeași sursă, Csaba Daroczi, director adjunct al DSV Timiş.

Ancheta continuă, autorităţile căutând să descopere cine a pus în vânzare brânză stricată. ( Foto: Impact Gorj)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.