Performanță remarcabilă. Un student de la Universitatea de Vest din Timișoara, primul...

Performanță remarcabilă. Un student de la Universitatea de Vest din Timișoara, primul român care a câștigat concursul pentru corul Radio France – Paris

0
DISTRIBUIȚI

nicolae hategan

Performanță demnă de lăudat obținută de un student de la Universitatea de Vest din Timișoara.


Nicolae Hațegan, înscris în anul IV, la Canto, la Facultatea de Muzică și Teatru, este primul român care a reușit să câștige concursul pentru corul Radio France – Paris.

Studentul timișorean a concurat cu alți participanți din 42 de țări, care s-au “bătut” pentru patru posturi în partida de tenor. Juriul a fost reprezentat de 15 personalități marcante, printre care directorul muzical de la Radio France, profesori de la Conservatorul din Paris și membri ai corului.

Concursul a cuprins trei mari etape prin care candidații se eliminau succesiv, ajungându-se ca la ultima etapă să rămână doar opt participanți. La proba de lied, Nicolae Hațegan a cântat Crizanteme de Sabin Drăgoi. Nicolae Hațegan, în vârstă de 28 de ani, este nu numai primul român care a câștigat Concursul Corul Radio Paris, dar și cel mai tânăr participant. Până în prezent, se considera că la acest prestigios concurs te poți prezenta doar dacă ai o maturitate artistică și un repertoriu împlinit la experiența vârstei de cel puțin 40 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.