Pista de biciclete ce leagă Timișoara de Serbia, inaugurată oficial printr-un concurs...

Pista de biciclete ce leagă Timișoara de Serbia, inaugurată oficial printr-un concurs pe două roți. Când are loc acțiunea FOTO

1
DISTRIBUIȚI

pista de biciclete timisoara-serbia

Pista de 37 de kilometri realizată de-a lungul râului Bega, de la ieșire din Timișoara până la granița cu Serbia, va fi inaugurată, la sfârșitul acestei luni, prin două acțiuni inedite. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat anunță că pista de cicloturism de pe Bega va fi deschisă oficial în data de 25 martie.

Lansarea acestei piste va avea loc printr-un concurs de biciclete organizat în dreptul ecluzei de la Sînmihaiu Român. Începând cu ora 12.00 va avea loc o scurtă prezentare a istoriei lucrărilor hidrotehnice și hidroameliorative din zonă și un concurs de „slow-bike” între locuitorii din comuna Sînmihaiu Român și partenerii de proiect, pe trei categorii de vârstă: adolescenți, adulți și seniori.

„Locația a fost aleasă pentru a atrage atenția tuturor că la numai 8 kilometri de oraș se află o ecluză realizată la începutul secolului trecut, ca parte a lucrărilor ce au făcut din Bega motorul dezvoltării regiunii, iar scopul evenimentului este atragerea tuturor categoriilor de vârstă spre activități sportive, recreative și turistice desfășurate într-un mediu cât mai sănătos”, spune Mihaela Madar, manager de proiect.

Pista de biciclete a fost realizată în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană implementat de Administrația Bazinală de Apă Banat, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și Primăria Zrenianin din Serbia.


În cadrul proiectului „Valorificarea potențialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timișoara” s-au executat 37 de kilometri de pistă pe coronamentul digului Begăi, pe o lățime de doi metri. De asemenea, au fost montate opt refugii laterale pentru bicicliști, dotate cu coș de gunoi și loc pentru parcarea bicicletei, și numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis.

Foto: Forum RATT

1 COMENTARIU

  1. În urmă cu vreo 50 de ani faceam deseori plimbari cu bicicleta cam pe același traseu. Cum nu aveam bicicletă apelam la un centru de inchiriere cu 3 lei/oră și pedalam din portul Iosefin cam pănă la un loc numit întoarcerea vapoarelor. Aceste plimbări erau unele din micile bucurii de pe vremuri întrucât bucurii prea mari nu-mi aduc aminte să fii avut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.