Povestea creatoarei de modă din vestul țării ale cărei rochii au ajuns...

Povestea creatoarei de modă din vestul țării ale cărei rochii au ajuns pe covorul roșu de la premiile Oscar FOTO

0
DISTRIBUIȚI

photo

Ramona Felba. Un nume care poate nu spune nimic, dar care înseamnă mult. Înseamnă, în primul rând, prezență românească la Oscar. Pentru al doilea an consecutiv, o creaţie a arădencei Ramona Felba a ajuns pe covorul roşu la Oscar. Rochia a fost purtată de regizoarea şi prezentatoarea TV Tamara Henry, cunoscută pentru interviurile luate starurilor. De altfel aceasta a precizat deja în introducere, atunci cand și-a salutat telespectatorii, ca poartă o rochie Felba.

Tamara Henry este logodnica regizorului de film documentar Steven Barber, cel care, impresionat de creaţiile Ramonei, i-a propus să îi ducă rochiile în America. Practic povestea ei de succes a început în Praga, unde s-a întâlnit, întâmplător, cu regizorul Steve Barber (iubitul Tamarei Henry), care i-a văzut creaţiile.
 
„Mi-a spus că aş avea succes la Hollywood şi mi-a cerut să-i trimit câteva rochii create de mine.
 
Anul trecut, la Oscar, Tamara Henry a purtat tot o rochie de-a mea, apoi, la alte evenimente importante, tot creaţii semnate de mine. În acest an, la decernarea premiilor Oscar, a ales din nou o rochie de-a mea”, spune Mona Felba.

rochie felbaRochia de anul acesta a fost făcută în mare grabă, în doar cinci zile, pentru că Mona Felba nu și-a dat seama că data Oscarurilor nu e aceeași ca anul trecut, pe 2 martie, ci cu două săptămâni mai devreme.


Astfel, după numai cinci zile, din mâinile Ramonei a iesit o minunată rochie de mătase naturală albastră, material adus din Italia și presărat cu pietre semipreţioase, fiecare fixată manual.

Rochia purtată la Oscarul de anul trecut, foarte mediatizată, este expusă acum într-un magazin al creatoarei din Arad şi poate fi închiriată cu 500 de lei pe seară. Tot anul trecut, Tamara Henry a a tras din nou toate privirile, la premiera filmului Expendables 3, în care joacă Sylvester Stallone, Jason Statham, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson, Wesley Snipes, Dolph Lundgren şi Antonio Banderas. Rochia Monei Felba a ajuns în paginile revistelor din întreaga lume.

Rochia-Ramona-Felba-420x339Creaţia a făcut furori printre celebrităţile Hollywood-ului, iar Mona Felba ar putea să devină designer şi pentru Sandra Bullock.
 
„Actriţei i s-a făcut deja o propunere pentru o creaţie şi s-ar putea să o poarte la un eveniment la care va participa”, spune arădeanca.

Ramona Felba a trăit mai mulți ani în străinatate, foarte atrasă de actorie și televiziune. Din păcate, visul ei de a deveni actriță nu s-a transformat în realitate, așa că s-a întors în țară. Și-a vândut apartamentul din Arad și a investit toți banii într-un atelier de creație vestimentară. Mona, cum o știu prietenii, este mare amatoare de branduri celebre, cum ar fi Zuhair Murad, Elisabeta Frankie sau Coco Chanel.

În urma cu doi ani a prezentat, la Fashion Summer Festival – la recomandarea lui Cătălin Botezatu – o colecție plină de culoare, bazată pe piele, mătase naturală și organza, aplicații strălucitoare de paiete și mărgele, cu care și-a făacut un nume în lumea modei autohtone.

Sursa foto: Facebook / Felba Design

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.