PREMIERĂ Masonii din Marele Orient al României ies pentru prima dată la...

PREMIERĂ Masonii din Marele Orient al României ies pentru prima dată la rampă cu o întâlnire publică la Timişoara. Ce DEZVĂLUIRI au făcut VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

05_resize

Masonii iregulari din Marele Orient al României au făcut public, în premieră, o întrunire a reprezentanţilor Asociaţiei Adogmatice a Obedienţelor Liberale din Europa Centrala şi de Est ( AACEE).

Potrivit lui Gabriel Stanciu, de la Marele Orient al României, întrunirea de la Timișoara, care se încheie duminică, are ca scop și abordarea unui subiect sensibil, și anume libertatea presei. Președintele asociației a punctat faptul că ”în ultimii ani nu mai există cenzură a presei în Europa, însă se simt anumite influențe în domeniul presei”. Faptul că masonii iregulari discută la Timișoara despre soarta presei europene e menit doar să evidențieze problemele cu care se confruntă acest domeniu.

01_resizeCât privește reprezentanța Marelui Orient la Timișoara, trebuie spus că aici funcționează două loje. ”Suntem bine reprezentați. Masoneria este o organizație discretă.


Ne preocupă să facem din oameni buni, mai buni. Ieșim în presă rar, dar credem că o facem când e necesar. Acesta era un subiect de interes, libertatea presei. Am decis așadar să ne deschidem. Nu încercăm să influențăm sistemul, ci ridicăm un semnal de alarmă, făcând problema aceasta importantă”, a declarat Stanciu. Acesta spune și că membrii provin din toate grupurile sociale, fără să conteze averea sau credința oamenilor. ”Nu e vorba despre bani aici, nici de spiritualitate. E adogmatică. Acesta e un factor care ne diferențiază de celelalte obediențe care funcționează în România”, a mai spus acesta.

AACEE este o grupare internaţionala de asociaţii din Austria, Slovenia, Polonia, Ungaria şi România, creată în 2008 şi înregistrata la Bruxelles cu scopul analizarii problemelor regiunii şi al crearii unui bloc unit. În asociație se regăsesc Marele Orient al României, Marele Orient al Poloniei, Marea Lojă Liberală a Austriei, Marele Orient al Ungariei, Marea Lojă Feminină a Franţei, Marea Loja Feminină a Portugaliei, Marele Orient din Slovenia, Marea Loja Delfi din Grecia, Marele Orient al Austriei, Marea Loja Simbolică din Spania şi Marea Loja Naţională din Croaţia, Marele Orient al Franţei şi Marele Orient al Belgiei (ca membri observatori). În anii trecuți, AACEE a fost preocupată de problemele tineretului în Europa, de cetățenia europeană și de problemele sociale din țările Europei Centrale și de Est. ”Anul acesta AACEE inițiază o serie de conferințe despre Libertatea de Informare și Presa, în cadrul cărora vor fi abordate problema presiunii economice, a responsabilității scriitorului și a influenței consumatorilor de media asupra presei. Prelegerea va fi susținută de președinte AACEE, Andras David. Rezultatele și eventualele soluții propuse vor fi prezentate liderilor Uniunii Europene”, a mai spus Sranciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.